Απεργία αύριο στην Αρχή Λιμένων

13:19 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου πραγματοποιούν αύριο Τρίτη δίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της Αρχής.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν σαν κύριο στόχο την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και τη διαφύλαξη του εθνικού πλούτου και του δημοσίου συμφέροντος

και για αυτό θεωρούμε ότι αν προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση θα ‘χαρίσουμε’ στα ιδιωτικά συμφέροντα τα κέρδη που ανήκουν στο κράτος και μάλιστα με επενδύσεις εκατομμυρίων που έκανε η Α.Λ.Κ».

Προσθέτει ότι «σωστά αναφέρεται ο στρατηγικής σημασίας ρόλος των λιμανιών και της Α.Λ.Κ. κάτι που επιβάλλει στους εργαζόμενους, τις συντεχνίες, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία να αγωνισθούν για να αποτρέψουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και όχι να ‘είμαστε προσεκτικοί ποιους τομείς θα αναθέσουμε σε ιδιώτες’».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ συνεχίζει αναφέροντας ότι «το καθεστώς εργασίας και η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Α.Λ.Κ. και όχι με τις όποιες ‘δεσμεύσεις’ των ιδιωτικών συμφερόντων που γνωρίζουμε ότι θα είναι χωρίς νόημα».

Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, «οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται με νόμιμα και δυναμικά μέτρα να αναγκάσουν το Υπουργείο Οικονομικών να κατέλθει σε πραγματική διαβούλευση έτσι ώστε από κοινού να εξευρεθούν οι τρόποι για την εξεύρεση του αναγκαίου ποσού που απαιτείται από την προνομιακή σύμβαση και να αποφευχθεί η ζημιογόνα ιδιωτικοποίηση της Α.Λ.Κ.»

Εξάλλου, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ εκτιμά ότι «αντιδεοντολογικά και αυθαίρετα ενήργησε ο ΓΓ της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ Παντελής Σταύρου στέλνοντας στον Υπουργό Συγκοινωνιών και την Αρχή Λιμένων Κύπρου τη δική του επιστολή και εισήγηση αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι «Ο Φιλελεύθερος» δημοσιεύει την επιστολή Παντελή Σταύρου στις 29/11/2013 «και ερμηνεύει επίσης τις απόψεις του ΓΓ της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ σαν θέσεις όλων των Συντεχνιών».

«Σαν ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι διαφωνούμε με τις απόψεις του Παντελή Σταύρου όπως μας έχουν σταλεί και που σίγουρα δεν εκφράζουν ούτε τους εργαζόμενους ούτε την πλειοψηφία των Συντεχνιών», αναφέρει καταλήγοντας η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα