Διαψεύδει τα περί ”πρόωρων εκλογών” ο Κιουτσιούκ

11:42 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων «εκλογών» στα κατεχόμενα ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κουτσιούκ, θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις από πλευράς πολιτικών αρχηγών της ”αντιπολίτευσης”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις, οι δηλώσεις Κιουτσιούκ έγιναν στο λεγόμενο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων (ΤΑΚ) με τον ”πρωθυπουργό” να τονίζει ότι οι ”εκλογές” θα διεξαχθούν κανονικά το 2014.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού

Κόμματος (ΡΤΚ), σύμφωνα με την οποία το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) καταλαμβάνει ποσοστό της τάξης του 36%, ο κ. Κουτσιούκ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικού του κόμματος, το ΚΕΕ καταλαμβάνει ποσοστό 42%.

Τάχθηκε δε υπέρ των αλλαγών στο «σύνταγμα», κατά τον ίδιο τρόπο που αυτό γίνεται σήμερα στην Τουρκία, παράλληλα όμως τάχθηκε εναντίον της εφαρμογής του προεδρικού συστήματος στο ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του συστήματος ”διακυβέρνησης της χώρας”.

Τέλος, ο Ιρσέν Κουτσιούκ διέψευσε τα όσα γράφονται περί επιρροής του Ντερβίς Ερογλου στο ΚΕΕ, λέγοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη ομοφωνία μαζί του και ότι πραγματοποιούνται συνεχώς συναντήσεις μεταξύ τους για την επίλυση των προβλημάτων της ”χώρας”.

Πάντως, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Σερντάρ Ντενκτάς για ακόμη μια φορά, μιλώντας ενώπιον της νεολαίας του κόμματός του, ανέφερε ότι οι ”πρόωρες εκλογές” είναι αναπόφευκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα