Συγχαρητήρια ΕΕ προς το νέο Σέρβο Πρόεδρο

10:42 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στη Σερβία Βίνσεντ Ντεγκέρτ συνεχάρη το νικητή του β’ γύρου των σερβικών προεδρικών εκλογών, επικεφαλής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς.

“Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Νίκολιτς για την εκλογή του στην προεδρία της Σερβίας. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τους (Σέρβους) πολίτες για την πολύ δημοκρατική και ανταγωνιστική εκλογική διαδικασία των δύο τελευταίων Σαββατοκύριακων. Πρόκειται για καλά νέα για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα, εδώ, στη Σερβία” δήλωσε

ο κ. Ντεγκέρτ στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Η ΕΕ γνωρίζει καλά πως “υπάρχουν κάποιες προσδοκίες από την πλευρά της Σερβίας σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό τους επίπεδο, όπως υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις” σημείωσε ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Σερβία.

“Θα ήταν πολύ σημαντικό να σχηματιστεί γρήγορα μία καλή, σταθερή κυβέρνηση κι ένα σταθερό κοινοβούλιο, καθώς αυτοί οι θεσμοί είναι που χειρίζονται τις προκλήσεις” σημείωσε, υποδεικνύοντας τη συμφιλίωση στην περιοχή ένα από τα ζητήματα-κλειδιά, που θα πρέπει να εξεταστεί.

Αφού υπενθύμισε πως η Σερβία έλαβε φέτος καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, ο Ευρωπαίος διπλωμάτης υπογράμμισε πως η Ενωση επιθυμεί να συνεχίσει να πορεύεται με το Βελιγράδι, με το Νίκολιτς και τη νέα κυβέρνηση, σ’ αυτό το μονοπάτι.

Μεταξύ των προκλήσεων, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Ντεγκέρτ, είναι, όπως είπε, “η έννομη τάξη και η οικονομική ανάπτυξη”, ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τον κ. Νίκολιτς, με τον οποίο η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεργαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα