Διαφύλαξη και αξιοποίηση του Κρατικού Αρχείου συζήτησε ο Υπ. Δικαιοσύνης με την αρμόδια Επιτροπή

11:59 10/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τρόπους διαφύλαξης του Κρατικού Αρχείου και αξιοποίησης του σημαντικού υλικού που διαθέτει για σκοπούς έρευνας και ενημέρωσης, συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου στην πρώτη συνεδρία που είχε σήμερα με την Συμβουλευτική Επιτροπή Κρατικού Αρχείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νικοάλου σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει ανασυγκροτηθεί σε μια άλλη βάση από την προηγούμενη με τη συμμετοχή

ακαδημαϊκών, ερευνητών και βασικών τομέων της Δημόσιας Υπηρεσίας

«Πρόκειται για έναν πλούτο αυτού του λαού και οφείλουμε από τη μια να τον διαφυλάξουμε και από την άλλη να τον προσφέρουμε στα χέρια του ερευνητή ούτως ώστε να μπορέσει και εκείνος με τη σειρά του να ενημερώσει και να εξάξει εκείνα τα σημαντικά ιστορικά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τον κάθε έναν, μελετώντας το παρελθόν να προδιαγράψει το μέλλον».

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, είχαν σήμερα μια πρώτη συνάντηση και ενημερώθηκαν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον τρόπο λειτουργίας του Κρατικού Αρχείου καθώς επίσης και για το σημαντικό υλικό το οποίο διαθέτει. Αναμένουν, είπε, μέσα από τις συναντήσεις αυτές να ακούσουν απόψεις από μια επίλεκτη ομάδα ανθρώπων που θα μπορούν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τον ίδιο για τον τρόπο με τον οποίο «μπορούμε να επιτύχουμε τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει.».

Keywords
Τυχαία Θέματα