ΔΕΟΚ: Τα χθεσινά μέτρα της Κυβέρνησης για την ανεργία δεν αποτελούν λύση

12:19 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν αποτελούν λύση των κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων και της ανεργίας οι χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη, δηλώνει η ΔΕΟΚ προσθέτοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι κονδύλια για επενδύσεις και ρευστότητα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, «αρκετά εκ των οποίων ήδη υλοποιούνται με φτωχά αποτελέσματα, είναι περιορισμένης

στόχευσης και αναμενόμενου αποτελέσματος σε μια βαριά ασθενούσα οικονομία. Η βαθιά οικονομική κρίση και κοινωνική παρακμή που βιώνει η Κύπρος μέσα στο ασφυκτικό και ισοπεδωτικό Μνημόνιο της σκληρής λιτότητας και του ασφυκτικά αντιαναπτυξιακού προγραμματισμού της οικονομίας δεν θεραπεύεται με μέτρα/εξαγγελίες βραχείας πνοής και προσδοκιών», αναφέρει.

Παράλληλα, η ΔΕΟΚ δηλώνει ότι η Κυβέρνηση οφείλει να πείσει την Τρόικα, ότι η κυπριακή οικονομία και κοινωνία χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο και ενέσεις που θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. «Χρειάζεται επειγόντως κονδύλια για επενδύσεις και δημόσια αναπτυξιακά έργα, χρειάζεται ρευστότητα στο τραπεζικό-πιστωτικό σύστημα με χαμηλά επιτόκια που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία, χρειάζεται φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωρό πρωτοβουλίες και μέτρα που θα οδηγήσουν πραγματικά σε ανάκαμψη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι καλές είναι οι πρωτοβουλίες και οι εξαγγελίες για την ανεργία, όμως δεν αποδίδουν το κύριο ζητούμενο της αναχαίτισης της ανεργίας και του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού. «Απλά απαλύνουν τον πόνο μιας βαριάς ασθενούσας οικονομίας με ασπιρίνη παυσίπονο χωρίς να οδηγούν στην ουσιαστική ανάκαμψη και έξοδο από την ύφεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα