Δεν υπερβαίνει τα 10 δις η συνολική βοήθεια προς την Κύπρο

23:52 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διακόπηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ για να συνεχιστεί αύριο, Κυριακή η διαπραγμάτευση στην Κεντρική Τράπεζα του Υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη με τους επικεφαλείς της Τρόικας για τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διαπραγμάτευση, η οποία άρχισε στις 14.00, θα συνεχιστεί

αύριο σε χρόνο που θα καθοριστεί το πρωί.

Η σημερινή διαπραγμάτευση , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πήγε καλά και αύριο θα καθοριστούν τα τελικά κείμενα μιας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, η ΚΤ έκανε συμβιβαστική πρόταση στην πρόταση της Τρόικας που αφορά εκποίηση των ακινήτων στους 18 μήνες και για την πρώτη κατοικία στα δύο χρόνια.

Στη συμβιβαστική της πρόταση, την οποία αρχικά αποδέχθηκε η Τρόικα, η ΚΤ εισηγείται όπως η εφαρμογή της νομοθεσίας για την εκποίηση ακινήτων ξεκινά τέλος του 2014.

Το σκεπτικό της πρότασης της ΚΤ είναι να συμπέσει η εφαρμογή της νομοθεσίας για εκποίηση των ακινήτων με την χρονική στιγμή που θα βγαίνει η Κύπρος από την κρίση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταθέσει η Τρόικα, το 2014 θεωρείται το έτος που θα βγαίνει η Κύπρος από την κρίση και το 2015 το έτος που θα αρχίσει η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Πάντως, η Κυβέρνηση επιμένει στα πέντε χρόνια για την εκποίηση ακινήτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το συνολικό ποσό οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο (αναχρηματοδότηση δημόσιου χρέους και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) δεν φαίνεται να υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα