Δεν θα παραδώσει την εξουσία ο Άσαντ κατά την Διάσκεψη της Γενεύης

17:15 24/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ -Ασαντ δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία κατά τη διάσκεψη της Γενεύης, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών, δήλωσε σήμερα ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ.

“Δεν πηγαίνουμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία στην άλλη πλευρά, αλλά για να επιτύχουμε μια αληθινή συνεργασία και μια ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας,

η οποία θα αποτελείται από αντιπροσώπους όλων των κατηγοριών του λαού”, είπε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Πρόσθεσε ότι εάν οι προτεινόμενες συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιηθούν θα υπάρξει εκεχειρία και οι αρχές της Δαμασκού είναι έτοιμες να συζητήσουν για τους μηχανισμούς επίβλεψής της.

Ο Σύρος Υπουργός κάλεσε τους γείτονες της Συρίας να σταματήσουν να εξοπλίζουν τους αντάρτες και τόνισε ότι η απόφαση που έλαβαν το Σάββατο οι δυτικές και οι αραβικές χώρες για τον εξοπλισμό των ανταρτών, θα παρατείνει την κρίση και θα αυξήσει την αιματοχυσία.

Ανέφερε, ακόμη, ότι «οι προοπτικές να αποκτήσουν οι αντάρτες τη δύναμη του στρατού είναι μικρές παρά τις υποσχέσεις των Αράβων για τον εξοπλισμό τους».

“Εάν προσδοκούν ή φαντάζονται ότι θα δημιουργήσουν μια ισορροπία δυνάμεων, πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να συμβεί αυτό”, είπε, τέλος, ο Μουάλεμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα