Δεν θα είναι ακόμα ένα Ιράκ ή Αφγανιστάν η Συρία, λέει ο Ομπάμα

14:16 7/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η Αμερική πρέπει να κάνει χρήση περιορισμένης στρατιωτικής ισχύος στη Συρία για ν` αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα, αλλά τόνισε ότι δεν θέλει εμπλοκή σε έναν ακόμα δαπανηρό και παρατεταμένης διάρκειας πόλεμο.

«Αυτό δεν θα είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν», υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή παρέμβασή του.

«Οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία θα προβούμε, θα είναι περιορισμένη χρονικά και επιχειρησιακά και θα έχει ως

στόχο ν` αποτρέψει την Κυβέρνηση Άσαντ να κάνει χρήση χημικών εναντίον του λαού της και επίσης να μειώσει την ικανότητά της να το πράξει», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, την Τρίτη, έδειξε ότι το 56% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επέμβουν, με μόνο το 19% να υποστηρίζει μια επίθεση.

«Γνωρίζω ότι ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί ύστερα από μια δεκαετία πολέμων, παρόλο που ο πόλεμος στο Ιράκ έχει τελειώσει και στο Αφγανιστάν τελειώνει. Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε εμπλοκή των στρατευμάτων μας στον πόλεμο κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε εάν δε δοθεί απάντηση στην επίθεση της 21ης Αυγούστου από την κυβέρνηση Άσαντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, θα απειληθεί η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση, τρομοκρατικές οργανώσεις ή άλλες χώρες.

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε στη Συρία», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα