Δεν θα εγκαταλείψουμε τους χώρους εργασίας μας, λέει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων

14:23 15/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας επαναβεβαιώνει την αμετάκλητη απόφασή του να διεκδικήσει με όλα τα μέσα τα δικαιώματα του στην εργασία και δεν θα εγκαταλείψει για κανένα λόγο τους χώρους, που νόμιμα κατέχει για 20 χρόνια και πλέον, όπως αναφέρει.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την συνέχιση παροχής υπηρεσιών και διευκολύνσεων στις παραλίες της Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτριος Χατζηδημητρίου αναφέρει ότι «οι αμέσως επόμενες μέρες είναι καθοριστικές,

για να διαφανεί προς ποια κατεύθυνση θα οδηγηθεί αυτό το πρόβλημα, γι’ αυτό και ως ένδειξη καλής θέλησης δεν θα προβούμε σε καμιά κίνηση ή μέτρο για να διατηρηθεί ήπιο κλίμα και χωρίς εντάσεις να βρούμε επιτέλους την χρυσή τομή».

Εκφράζει την απολογία του για την τυχόν ταλαιπωρία που θα δημιουργηθεί από τα μέτρα που ενδεχομένως να πάρουν τα μέλη του Συνδέσμου, αλλά θεωρούν, όπως πρόσθεσε, ότι υπό τις περιστάσεις πρέπει να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα και το μέλλον του κλάδου τους.

Εξάλλου, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύνδεσμος την περασμένη Παρασκευή εξετάστηκαν τρόποι για το πώς θα γίνει κατορθωτό να ακουστούν οι θέσεις και οι ανησυχίες του, για την αλλαγή του στάτους στις παραλίες.

«Σε μια περίοδο κρίσης όπου σχεδόν όλοι οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας δέχονται συνεχείς πιέσεις και πλήγματα το κράτος μας αντί να συνδράμει με τα όποια μέσα έχει στην διάθεση του στην ενίσχυση των όσων υγειών κλάδων έχουν απομείνει προχωρεί να δώσει και το τελειωτικό κτύπημα σε μια ομάδα επαγγελματιών που για δεκαετίες είναι στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του τουρισμού μας», προσθέτει ο κ. Χατζηδημητρίου.

Συνέχισε λέγοντας πως «το κράτος μας προφασιζόμενο ή κρυπτόμενο πίσω από αόριστες και γενικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να προχωρήσει σε πειραματισμούς και σε αναστάτωση στις παραλίες με άμεσο τον κίνδυνο αυτό να δημιουργήσει αρνητικές εικόνες στο τουρισμό μας και να ρίξει κάθετα το επίπεδο της προσφερόμενης υπηρεσίας», για να προσθέσει πως «η ψεύτικη εικόνα που εντέχνως κυκλοφορεί ότι το επάγγελμα μας είναι κλειστό και εμείς είμαστε προνομιούχοι δεν ευσταθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα