Δεν έχει συζητηθεί θέμα εξαγοράς τραπεζών

15:17 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα θέματα τραπεζών τα χειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα με την ανάλογη συνεννόηση με την Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία  ζητά προσωρινής μορφής κεφαλαιακή στήριξη 500 εκατ. ευρώ, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν την έχει δει αλλά τα θέματα τραπεζών

τα χειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα με την ανάλογη συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν με την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι τέτοια θέματα «δεν μπορούν να απαντηθούν με ‘ναι’ ή ‘όχι’. Αυτά είναι ζητήματα που χρειάζονται σοβαρή προσέγγιση και μελέτη».

Ανέφερε ότι «πάντοτε όταν έχουμε να κάνουμε με το τραπεζικό πιστωτικό σύστημα και με την Κεντρική Τράπεζα – που έχει την εποπτεία – αυτά τα ζητήματα, όπως και πολλά άλλα πρέπει να απαντώνται στην κατάλληλη στιγμή. Να μην προτρέχουμε των γεγονότων».

Ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε ότι «αντιλαμβάνομαι όταν μιλάτε για κρατικοποίηση εννοείτε όπως έχει γίνει σε κάποιες χώρες με εξαγορά των τραπεζών. Εμείς δεν έχουμε συζητήσει τέτοια πράγματα. Απλώς λέγω ότι αυτά τα ζητήματα, το κράτος πάντοτε τα εξετάζει με την Κεντρική Τράπεζα και αντιμετωπίζονται οι ανάγκες, οι προκλήσεις ή και τα προβλήματα που παρουσιάζονται με ένα πολύ συντονισμένο και σφαιρικό τρόπο. Για αυτό έχω πει να μην προτρέχουμε των γεγονότων».

Keywords
Τυχαία Θέματα