Δεν έχει ποινικό χαρακτήρα η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης

17:12 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει πρόθεση να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις οι οποίες εκφράζονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για εξουσίες και μεθοδεύσεις στην Ερευνητική Επιτροπή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους ο κ. Άντρος

Κυπριανού καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, όταν μάλιστα ουδέποτε έχουμε εκφράσει πρόθεση, και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι «την ίδια ώρα όμως θέλω να τονίσω κάτι, ότι δεν έχουμε δικαίωμα, επειδή είμαστε πολιτικά πρόσωπα, να παραγνωρίζουμε τις πολιτικές ευθύνες σε όποιον και αν αυτές ανήκουν».

«Και επειδή έγινε λόγος για καθοδήγηση της Επιτροπής και των εμπειρογνωμόνων, θέλω να διαβεβαιώσω και τον κ. Άντρο Κυπριανού και οποιονδήποτε ότι η Επιτροπή και οι εμπειρογνώμονες δεν καθοδηγούνται από κανένα», είπε ο κ. Νικολάου.

Μάλιστα, συνέχισε, «η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη όπως προνοεί ο Νόμος και τα μέλη της έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο δεν καθοδηγούνται αλλά ούτε και επηρεάζονται από δηλώσεις ή δημοσιεύματα και αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «θεωρώ ότι είναι και προσβλητικό να δηλώνεται από κάποιους, οι οποίοι γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν ποιά είναι τα μέλη της Επιτροπής, ότι αυτά μπορούν να καθοδηγηθούν».

«Η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της και εκείνο που είναι καλό και ωφέλιμο είναι να την αφήσουν να κάνει το έργο της και να κριθεί από το έργο της», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Κληθείς να σχολιάσει επιστροφή του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «είναι ένα θέμα που δεν χρειάζεται να σχολιαστεί από κανένα. Ο κ. Νικολάου βρίσκεται με άδεια, το Δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις με τις οποίες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και το ζήτημα εξετάζεται από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση τις διαδικασίες επανεξέτασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα