Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απόφαση της γαλλικής Βουλής

12:06 24/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η γαλλική Βουλή σκαλίζοντας το παρελθόν θέτει απέναντί της μια χώρα όπως την Τουρκία στοχεύοντας να κερδίσει  ψήφους και να ικανοποιήσει κάποιους κύκλους, αλλά αυτή η απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, δήλωσε ο Τ/κ  ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, σχολιάζοντας και αυτός την έγκριση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της άρνησης της ύπαρξης της αρμενικής γενοκτονίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι η Γαλλία συμπεριφέρεται σαν να ξέχασε

τα γεγονότα στην  Αφρική, και ειδικά στην Αλγερία. ”Αυτή η νοοτροπία είναι απαρχαιωμένη. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει  αποδεκτό. Σίγουρα στη Γερουσία νομίζω ότι θα σκεφτούν με κοινό νου”.

Ο Τ/κ ηγέτης αναφερόμενος στη Βουλευτή που πρότεινε το εν λόγω νομοσχέδιο είπε ότι πρόκειται για μια γυναίκα Αλγερινής καταγωγής, η οποία το έκανε αυτό για να βελτιώσει τη θέση της και να μπορέσει να κερδίσει ψήφους για να επανεκλεγεί, ”προδίδοντας το δικό της έθνος, ενώ ήξερε πολύ καλά αυτή η κυρία τί έκαναν οι Γάλλοι όταν οι Αλγερινοί πολεμούσαν για την ελευθερία τους”.

Ο κ. Έρογλου σημείωσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη γαλλική Γερουσία αλλά και να εγκριθεί από τον Γάλλο Πρόεδρο, λέγοντας ότι σε εκείνο το επίπεδο η Τουρκία θα αντιδράσει σκληρά. ”Από μια Βουλή 577 ατόμων μπορεί δυστυχώς να λαμβάνεται μια απόφαση με τις ψήφους μόνο 47 ατόμων”. Αν κάποιος ανοίξει τα αρχεία του 1915 και τα διαβάσει, ανέφερε, θα δει ότι την Τουρκία χτυπούσαν από πίσω οι Αρμένιοι, όπως έκανε στον Μικρασιατικό Πόλεμο ο ελληνικός στρατός, κατέληξε ο κ. Ερογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα