Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τα πρατήρια πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

14:27 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τα πρατήρια πετρελαιοειδών στη Λάρνακα, αφού εφοδιάζονται κανονικά από τις εταιρείες με καύσιμα. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ορισμένες εταιρείες ζητούν να πληρωθούν από τους πρατηριούχους σε μετρητά με αποτέλεσμα και οι πρατηριούχοι να ζητούν από τους πελάτες τους να πληρώνουν τοις μετρητοίς. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά πρατήρια, τα οποία δέχονται πιστωτικές κάρτες και έτσι ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στον εφοδιασμό των

οχημάτων τους με καύσιμα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Λάρνακας Ανδρέας Ιωάννου ανέφερε ότι «έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με τις πιστωτικές κάρτες και έτσι αρκετά πρατήρια πληρώνονται τοις μετρητοίς. Ως επί το πλείστον ο κόσμος προμηθεύεται καύσιμα για να περάσουν για λίγες μέρες, δεν γεμίζουν δηλαδή το ντεπόζιτο του οχήματος τους και πληρώνουν τοις μετρητοίς».

Πρόσθεσε πως πρόβλημα έχει παρατηρηθεί στον ανεφοδιασμό καυσίμων των πρατηρίων αφού οι εταιρείες – προμηθευτές ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς. Ετσι και οι πρατηριούχοι ζητούν με τη σειρά τους από τους πελάτες τους να πληρώνουν τοις μετρητοίς. Ταυτόχρονα, πελάτες που έπαιρναν καύσιμα επί πιστώσει τώρα δεν μπορούν να πάρουν, αλλά τους δίνονται καύσιμα μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό».

Σημειώνεται ότι δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια πετρελαιοειδών προκειμένου να προμηθευτεί ο κόσμος καύσιμα.

Μεγάλες ωστόσο ουρές έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές που βρίσκονται έξω από υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας στην πόλη της Λάρνακας. Ο κόσμος πηγαίνει από το πρωί σταις ΑΤΜ προκειμένου να αποσύρουν χρήματα.

Λόγω του συνωστισμού αλλά και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας, παρατηρούνται εδώ και μέρες φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ των πολιτών ακόμα και μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων της Τράπεζας. Πολίτες ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι σε αρκετές ΑΤΜ υπάρχει ανακοίνωση ότι τα μηχανήματα «είναι υπό επιτήρηση» και ότι αυτό που παίρνουν από τους υπαλλήλους της Τράπεζας είναι η διαβεβαίωση ότι «πολύ σύντομα το πρόβλημα θα επιδιορθωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα