Δύσκολες ώρες για το λιανικό εμπόριο του κέντρου της Λεμεσού

13:29 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστού στην αγορά επηρεάζει αλυσιδωτά και τους καταστηματάρχες του κέντρου της Λεμεσού, οι οποίοι, αν και από καιρό πλήττονται από την οικονομική κρίση, σήμερα βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να βρίσκεται στο ναδίρ.

Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης, Κρίστης Δημητρίου, «η κατάσταση τις τελευταίες τρεις μέρες έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο», σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό ήταν αναμενόμενο, ένεκα της τρέχουσας

κατάστασης και τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία.

«Από τη στιγμή που ο κόσμος κρατά την ελάχιστη ρευστότητα για τη διαβίωση του, σίγουρα δεν θα ασχολείτο με το λιανικό εμπόριο», είπε και κάλεσε την πολιτική ηγεσία «να πάρει ομόψυχα και ομόφωνα τις αποφάσεις και να είναι σίγουρη πως ο κόσμος θα τη στηρίξει».

Με δεδομένο ότι, εδώ και καιρό, έχουν βάλει λουκέτο αρκετά μαγαζιά και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνταν στο ιστορικό κέντρο της Ανεξαρτησίας, ο κ.Δημητρίου εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του λιανικού εμπορίου και για το πότε θα μπορεί να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό που συνέβηκε με τη Λαϊκή Τράπεζα μας έχει συνθλίψει» και πως, ως καταστηματάρχες «συμπάσχουμε με όλον αυτόν τον κόσμο, όμως κι εμείς από την πλευρά μας βρισκόμαστε στην ίδια δύσκολη θέση, γι αυτό επείγεται να παρθούν αποφάσεις. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα