Δέκα μήνες φυλάκισης στον Τούρκο πιανίστα Φαζίλ Σαί για «βλάσφημο twitter»

16:04 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σε επανάληψη της δίκης σήμερα από δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη ο διεθνούς φήμης Τούρκος πιανίστας, Φαζίλ Σαϊ που είχε καταδικαστεί αρχικά τον περασμένο Απρίλιο για βλασφημία, λόγω ενός μηνύματος που είχε στείλει από το Twitter.

Ο Σαϊ είχε καταδικαστεί με αναστολή σε 10 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της «προσβολής θρησκευτικών πεποιθήσεων που έχει ένα τμήμα της κοινωνίας» επειδή έκανε re-tweet κάποιους στοίχους που αποδίδονται

στον ποιητή Ομάρ Καγιάμ.

Οι δικηγόροι του Τούρκου πιανίστα είχαν ζητήσει να ακυρωθεί η αναστολή του, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, το οποίο έκανε τη σχετική προετοιμασία για την εκ νέου δίκη του Σαϊ.

Το 19ο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε το Σαϊ σε 10 μήνες φυλάκισης, αλλά λόγω καθαρού ποινικού μητρώου, το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή και διέταξε την «επόπτευση της ελευθερίας». Αν ο Σαϊ δεν διαπράξει άλλο «έγκλημα» μέσα σε δύο χρόνια, η υπόθεση θα πέσει. Ο πιανίστας θα είναι σε θέση να εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το μήνυμα μέσω tweet ήταν το ακόλουθο: «Λέτε ότι τα ποτάμια του θα ρέουν κρασί. Είναι ο κήπος της Εδέμ ένα ποτοπωλείο; Λέτε ότι θα δώσετε δύο ώρες για κάθε μουσουλμάνο. Είναι ο κήπος της Εδέμ ένα μπουρδέλο;».

Keywords
Τυχαία Θέματα