Διάψευση Βενιζέλου για δημοσίευμα «Die Zeit» για δημοσιονομικό κενό

15:53 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», στη χθεσινή της έκδοση, το οποίο υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα

στις 22 Αυγούστου, να «αλλάξουν τα νούμερα» που σχετίζονται με το δημοσιονομικό κενό που αναμένεται στο ελληνικό πρόγραμμα τη διετία 2015-2016.

Το συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνεται σε εξασέλιδο αφιέρωμα στον κ. Άσμουσεν και υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να αλλάξουν τα νούμερα για να περιοριστεί ή ακόμη και να εκμηδενιστεί το κενό.

Το δημοσίευμα αποδίδει στον κ. Βενιζέλο, που συναντήθηκε με τον κ. Άσμουσεν στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα αγγλικά τη φράση «reorganise the figures».

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «δήθεν περιεχόμενο» της συνομιλίας του με τον κ. Άσμουσεν και σημειώνει ότι αναμένει επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ίδιου του κ. Άσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα