Θα πρέπει να γίνει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, δηλώνει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

15:58 23/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καθοδηγείται στις αποφάσεις που θα ληφθούν από το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας «δεν θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στο κόσμο

του ΑΚΕΛ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα είναι στο δεύτερο γύρο».
Κληθείς, μετά το πέρας της Συνόδου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ με θέμα τις προεδρικές εκλογές, να σχολιάσει δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την τοποθέτησή του για πιθανή έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη αναλόγως των μέτρων της Τρόικας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Ότι λένε ότι δεν θα έπρεπε να είχα πει εκείνα τα οποία είπα, τα οποία παρεμπιπτόντως δεν είναι όπως αποδίδονται, την ίδια στιγμή, γιατί δεν έπρεπε να ανοίξει αυτό το θέμα τώρα, με τις δηλώσεις τους δίνουν στο θέμα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και με ένα τρόπο μάλιστα πολύ αρνητικό, με την έννοια ότι στέλνουν μηνύματα ότι τάχατε εμείς έχουμε αποφασίσει ήδη πως θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

«Τι είπα; Είπα κάτι πάρα πολύ απλό, ότι εμείς καθοδηγούμαστε στις αποφάσεις που θα ληφθούν από το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, που είναι η καταπληκτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Και είπα ότι θα πρέπει να γίνει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αυτά έλεγα σε εκείνη την συνέντευξη που ήταν διάρκεια μίας ώρας, με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος τότε δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτα άλλο. Εάν δεν πετύχουμε αυτό το στόχο, είπα ότι πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς προχωρούμε πάρα κάτω αν η Τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για το κυπριακό λαό και θα μας οδηγούν σε καταστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Είπα, λοιπόν, να προβληματιστούμε. Ενοχλεί κάποιους το ότι θα πρέπει να σκεφτούν για το πώς περιορίζουν τις επιπτώσεις σε βάρος του κυπριακού λαού;», πρόσθεσε.
«Από εκεί και πέρα, το ποιοι είναι επικίνδυνοι για τον τόπο θα μπορούσα να το αντιστρέψω και πω ότι επικίνδυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι ανέχτηκαν κάποιους να λειτουργήσουν αντιδημοκρατικά, τους έδωσαν και πολιτική στέγη, μάλιστα, και έχουν ουσιαστικά δώσει άφεση αμαρτιών σε εκείνους που έχουν οδηγήσει τον τόπο στη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την κατοχή, το διαμοιρασμό του κυπριακού λαού, της πατρίδας μας, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για να απελευθερώσουμε, πρώτα, και να επανενώσουμε μετά την Κύπρο. Επικίνδυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι στα δέκα χρόνια που κυβέρνησαν σε ομαλές οικονομικές συνθήκες είχαν οικονομικά αποτελέσματα χειρότερα από αυτά που έχουμε σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πρωτόγνωρης, και σε ένταση και σε διάρκεια», συμπλήρωσε.

Γι’ αυτό, συνέχισε, «θα έλεγα σε όλους ας είναι πιο μετριοπαθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα