Χριστόφιας: Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται…Εμείς είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και εγγόνια μας

01:15 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι κάποιοι πρέπει να κοιτάξουν προς τα πίσω, την όλη τους σταδιοδρομία και να κάνουν αυτοκριτική “γιατί πρέπει να ντρέπονται για τη δράση τους απέναντι στο κυπριακό λαό”, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας πως “αντί να ζητήσουν συγγνώμη , λένε ότι δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ντρέπονται”.

Σε εκτός κειμένου αναφορά του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Θεμελιός

– Κληρονομιά» του ΣΥ.ΚΑ.ΛΥ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ελέχθη από πολιτικό παράγοντα ότι αυτός θα λειτουργήσει, είτε θα κυβερνήσει, ώστε να μην ντρέπονται τα παιδιά και τα εγγόνια του. Εμείς είναι που λειτουργήσαμε ώστε να είναι περήφανα και τα παιδιά και τα εγγόνια μας» είπε.

Πρόσθεσε πως «άλλοι πρέπει να κοιτάξουν προς τα πίσω, την όλη τους σταδιοδρομία και να κάνουν αυτοκριτική γιατί πρέπει να ντρέπονται για τη δράση τους απέναντι σ’ αυτό το λαό. Και αντί να ζητήσουν συγγνώμη ‘κτυπούν και τα ρέστα τους’ και λένε ότι δεν θα κυβερνήσουν με τρόπο ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ντρέπονται. Ντροπή και μόνο που λένε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον ΣΥ.ΚΑ.ΛΥ το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύχρονη και σπουδαία, όπως ανέφερε, προσφορά του στον λαϊκό πολιτισμό και στον τόπο μας.

Το παράσημο παρέλαβε ο διευθυντής του ΣΥ.ΚΑ.ΛΥ Κωστής Κωστέας ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή και πρόσθεσε ότι η αποψινή απονομή “είναι η πρώτη επίσημη αναγνώριση της κυπριακής πολιτείας προς τους 200 και πλέον αγωνιστές του ΣΥ.ΚΑ.ΛΥ που για 50 τόσα χρόνια παλεύουν στα μαρμαρένια αλώνια του κυπριακού πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα