Χρέος η διασφάλιση ευοίωνου μέλλοντος για τα παιδιά, τονίζει η Βουλή

20:01 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη δύσκολη αυτήν εποχή, κατά την οποία η Κύπρος ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, όπως ανέφερε σήμερα ο Προεδρεύων της Βουλής, Σοφοκλής Φυττής, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι το βασικότερο αγαθό που διαθέτουμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε είναι τα παιδιά, στα οποία ανήκει το μέλλον αυτού του τόπου και έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Αναφερόμενος

στην Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας του νομοθετικού σώματος, ο κ. Φυττής είπε ότι στις 20 Νοεμβρίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία θεσπίσθηκε κατόπιν εισήγησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1954, με στόχο την ανάπτυξη της αμοιβαίας ανταλλαγής και κατανόησης μεταξύ των παιδιών και την προώθηση λήψης ενεργού δράσης για την ωφέλεια και την ευημερία όλων των παιδιών του κόσμου.

“Η 20ή Νοεμβρίου”, όπως ανέφερε ο Προεδρεύων της Βουλής, “σηματοδοτεί επίσης και την ημέρα κατά την οποία τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού το 1959 και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, που αποτέλεσαν αφετηρία για μια σειρά αποφάσεων και μέτρων, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών”.

“Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού”, πρόσθεσε ο κ. Φυττής, “δεν είναι απλά μια ημέρα για να εορτάσουμε για αυτό που είναι τα παιδιά, αλλά έχει ως στόχο να μας ευαισθητοποιήσει για όλα τα παιδιά του κόσμου που είναι θύματα κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακρίσεων”.

“Η ημέρα αυτή”, τόνισε ο κ. Φυττής, “προωθεί το σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών χωρίς καμία διάκριση εις βάρος τους βάσει φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων, αυτών ή των γονιών τους και αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε παιδιού στη ζωή, στη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου υγείας, στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης του και στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενημέρωση και στη μόρφωση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα