Ασθένειες που απειλούν χορτοφάγους-κρεατοφάγους

19:20 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εγκυμονεί ο αποκλεισμός του κρέατος και του ψαριού από το διαιτολόγιό μας.

Αντίθετα με την πεποίθηση αρκετών, η αυστηρή χορτοφαγία δεν συνιστά μια υγιεινή επιλογή ενώ οι επιστήμονες τονίζουν πως η ισορροπημένη διατροφή είναι εκείνη που προστατεύει τον οργανισμό από νοσογόνους παράγοντες. Τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που απειλούν τους χορτοφάγους είναι τα εξής:

Μυϊκή ατροφία. Συνδέεται με κάθε δίαιτα που συνιστά αποχή από τις πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι βασικές για τη δόμηση του μυϊκού ιστού και η απώλεια μυϊκής μάζας εγκυμονεί κινδύνους. Οι ειδικοί
συνιστούν σε όποιον αποφασίσει να υιοθετήσει τη χορτοφαγία ως στάση ζωής, να εντάξει στο διαιτολόγιό του τη συστηματική κατανάλωση φασολιών, ρυζιού, μπρόκολου και σόγιας τα οποία είναι καλές πηγές πρωτεϊνών.

Αναιμία. Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χορτοφάγοι είναι η έλλειψη σιδήρου. Ο σίδηρος που περιέχεται στις φυτικές πηγές δεν απορροφάται τόσο καλά όσο αυτός των ζωικών προϊόντων με αποτέλεσμα το άτομο να υποφέρει από εξάντληση, σωματική αδυναμία και κούραση. Η πρόσληψη βιταμίνης C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές πηγές.

Οστεοπόρωση. Ομάδα υψηλού κινδύνου για …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα