Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για δημοτικό θέατρο και μουσείο στην Πάφο

12:36 20/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

H δημιουργία σύγχρονου δημοτικού θεάτρου και η κατασκευή νέου αρχαιολογικού μουσείου συνδέονται άρρηκτα αφού για να δημιουργηθεί το θέατρο θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση μετακίνησης του μουσείου στο χώρο του αρχαιολογικού πάρκου στην Κάτω Πάφο, εκτιμά ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ Κενδέας Ζαμπυρίνης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ

να τοποθετηθεί επί του θέματος, ανέφερε ότι μετά την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην εξεύρεση χώρου για την ανέγερση νέου δημοτικού θεάτρου και έχοντας υπόψη και την ανακήρυξη της Πάφου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017 «η πολιτική αυτή απόφαση ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα της χωροθέτησης που υπάρχει για το νέο θέατρο, το οποίο θα κατασκευαστεί στο κέντρο της πόλης όπως αρμόζει στο έργο αυτό».

Δημιουργούνται, είπε, οι προϋποθέσεις ενός σύγχρονου μουσείου στο οποίο θα εκτίθενται οι μοναδικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας θησαυροί του τόπου.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Ζαμπυρίνης, θα πρέπει να εξευρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο του πολιτισμού και των αρχαιοτήτων αλλά και της πόλης και του τόπου ευρύτερα.

Ο κ. Ζαμπυρίνης ανέφερε ακόμη πως οι δύο βασικοί στρατηγικοί στόχοι της Πάφου, ενόψει της ανάληψης του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, είναι αλληλένδετοι και μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από κοινή προσπάθεια των παραγόντων της επαρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα