Βίντεο Σοκ: Ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα

09:02 20/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Χουράνι, απεσταλμένος του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα του Κατάρ στη Συρία, έχασε τη ζωή του από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στα όρια της συριακής επαρχίας Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
“Ο Μοχάμαντ Χουράνι σκοτώθηκε από μια σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή του καθεστώτος στο Μπασρ αλ Χαρίρ στην επαρχία Ντεράα, περιοχή όπου κάλυπτε δημοσιογραφικά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις”, μετέδωσε για τον απολεσθέντα δημοσιογράφο το δίκτυο αλ Τζαζίρα.
Σκηνές σφαγής αντίκρισαν δημοσιογράφοι του BBC
Στοιχεία

σφαγής σε χωριό κοντά στη Χομς στη Συρία αντίκρισε το BBC. Ομάδα που επισκέφθηκε το χωριό Χαγουασίγια ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 άτομα δολοφονήθηκαν και πυρπολήθηκαν στα σπίτια τους την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι πληροφορίες για το ποιοι πραγματοποίησαν τις δολοφονίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Την Πέμπτη ακτιβιστές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν σε μια σφαγή στη Χομς. Αν και Σύροι στρατιώτες είπαν στην ομάδα του BBC ότι τα πτώματα είχαν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή, η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, Λιζ Ντουσέτ, έκανε λόγο για μια σκηνή στυγερών φόνων.
“Τρία απανθρακωμένα πτώματα ήταν ριγμένα σε ένα μόνο σπίτι. Ίχνη αίματος λέκιαζαν το τσιμέντο” ανέφερε.

“Στην κουζίνα, τα φλιτζάνια τσαγιού βρίσκονταν τακτοποιημένα σε ένα ράφι και περισσότερα από 12 περιβλήματα σφαίρας ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα, το οποίο ήταν λερωμένο με αίμα” πρόσθεσε.
“Σε ένα άλλο δωμάτιο, δύο άλλα απανθρακωμένα πτώματα βρίσκονταν κουλουριασμένα δίπλα σε ένα σπασμένο κρεβάτι” πρόσθεσε.
Οι κάτοικοι του χωριού, σοκαρισμένοι ακόμα από το μακελειό, είπαν στο BBC ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι στρατιώτες που συνόδευσαν την ομάδα στην περιοχή είπαν ότι τους φόνους διέπραξε ομάδα ένοπλων ισλαμιστών, το Nursa Front.
Μία γυναίκα επιβεβαίωσε στο δίκτυο τα λεγόμενά τους.Ωστόσο, μία άλλη γυναίκα είπε στους δημοσιογράφους ότι Σύροι στρατιώτες ήταν παρόντες στη σφαγή και ότι ορισμένοι ζήτησαν συγγνώμη για τους φόνους, λέγοντας ότι ορισμένοι στρατιώτες ανέλαβαν δράση χωρίς να υπακούουν διαταγές.

Ιστοσελίδες ακτιβιστών αναφέρει ότι η σφαγή ήταν έργο των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών, γνωστών ως Σαμπίχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα