Χωρίς σπέρμα γεννιέται παιδί;Τι είναι η αζωοσπερμία

15:30 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάποτε, όταν ένα ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει παιδί, κοιτούσαν όλοι τη γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι άνδρες γίνονται ολοένα και πιο υπογόνιμοι.Μια βασική αιτία αποτελεί η αζωοσπερμία διαταραχή, που προκαλεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στους άνδρες αφού βασανίζονται από ερωτηματικά για το αν τελικά θα καταφέρουν να αποκτήσουν δικό τους βιολογικο παιδί.

Ποιοι παράγοντες ενοχοποιούνται στην εμφάνιση της αζωοσπερμίας ;Πως γίνεται η διάγνωση;Υπάρχει θεραπεία; Θα γίνουν πατέρες;

Η αζωοσπερμία, η παντελής

αδυναμία δηλαδή ανεύρεσης σπερματοζωαρίων στο εκσπερμάτισμα μετά από πολλαπλή επεξεργασία, μπορεί να οφείλεται είτε σε ορχική ανεπάρκεια , οπότε χαρακτηρίζεται ως αζωοσπερμία παραγωγικού τύπου, είτε σε απόφραξη της γεννητικής οδού οπότε χαρακτηρίζεται ως αποφρακτικού τύπου αζωοσπερμία.

Όταν ένας άνδρας μαθαίνει ότι πάσχει από αζωοσπερμία, ιδίως αν πρόκειται για παραγωγικού τύπου, υποβάλεται σε ένα έντονο ψυχολογικό στρες, καθώς νοιώθει να αμφισβητείται τόσο η ανδρική του ταυτότητα, όσο και η …Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Αναζητήσεις
azoospermia ti einai, ti einai azoospermia
Τυχαία Θέματα