Απεργία σήμερα στο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων»

13:43 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι δημοσιογράφοι του «τ/κ πρακτορείου ειδήσεων» (ΤΑΚ) μέλη της συντεχνίας (Kamu-İş) διαμαρτυρόμενοι γιατί ο νέος διευθυντής του, χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, άλλαξε τον τρόπο εργασίας, εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους σε αυτό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της Kamu-İş, Σαμί Ντιλέκ σε δηλώσεις έξω από τα γραφεία του «πρακτορείου» όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη της συντεχνίας του επέκρινε τον διευθυντή, Χουσείν Γιαλγιαλί και τη συντεχνία

των δημοσιογράφων Basın-Sen. Με το διορισμό του, είπε, ο Γιαλγιαλί δεν αντιμετώπισε όλους ισότιμα ως όφειλε με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας του, αλλά έσπασε την ιεραρχία. Για την εύρυθμη λειτουργία του «πρακτορείου», συνέχισε, συναντήθηκαν τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον «υπουργό» εξωτερικών, Κουτλάι Ερκ.

Στη συνάντηση με τον Ερκ υπήρξε μια συναντίληψη και το «υπουργείο» εξωτερικών προσπάθησε να συμβάλει, ώστε να λυθούν τα προβλήματα, αλλά ο «διευθυντής» απέρριψε τις απόψεις του «υπεξ».

Η Basın-Sen, πρόσθεσε, προσπάθησε να μειώσει το πρόβλημα σε ζήτημα υπερωριών 4-5 ανθρώπων και τους υπενθύμισε ότι είναι συντεχνία συνταξιούχων δημοσιογράφων. Πάντως το «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων» λειτουργεί κανονικά μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα