Χάσικος: Δεν υπάρχει πρόθεση κουκουλώματος για το τ/κ τεμάχιο στη Δρομολαξιά

15:56 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε σήμερα πως όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση κουκουλώματος από την κυβέρνηση για το θέμα της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, αλλά αντίθετα, εάν η Γενική Εισαγγελία κρίνει, όσοι ύποπτοι οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου και είναι αθώοι να αθωωθούν, ενώ όσοι ευθύνονται να πληρώσουν, ούτως ώστε να σταματήσει η μεμψιμοιρία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Σε δηλώσεις στην Πύλα και ερωτηθείς για το θέμα του τ/κ

τεμαχίου στη Δρομολαξιά που αγοράστηκε από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, ο Υπουργός είπε ότι «εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο, γιατί ακούγονται και λέγονται πολλά, ότι επειδή δεν έχει ακόμα ετοιμαστεί το κατηγορητήριο και κατ’ επέκταση να αχθούν οι ύποπτοι ενώπιον Δικαστηρίου, κάποιοι διαδίδουν ότι υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης ή Εισαγγελίας ή Αστυνομίας μια ολιγωρία, ότι δεν θα προχωρήσει, κουκουλώθηκε και άλλα», ότι δεν υπάρχει πρόθεση κουκουλώματος.

Αφού ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος της Γενικής Εισαγγελίας η οποία, όπως είπε, «ξέρει τη δουλειά της και κάνει σωστά τη δουλειά της», σημείωσε πως «όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση κουκουλώματος, αντίθετα είναι η ευκαιρία για το κράτος, για τη Δημοκρατία αλλά και για τη κοινωνία, οι ύποπτοι να οδηγηθούν, εάν η Εισαγγελία αποφανθεί, ενώπιον του Δικαστηρίου και όσοι εξ αυτών ευθύνονται να πληρώσουν, όσοι εξ αυτών κρίνει το Δικαστήριο τελεσιδίκως ότι είναι αθώοι να αθωωθούν και να σταματήσει επιτέλους αυτή η μεμψιμοιρία».

Ερωτηθείς εάν έχει λάβει τα στοιχεία που ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε αναφέρει ότι θα έδινε στη δημοσιότητα για στημένες καταγγελίες και κατηγορίες εναντίον των στελεχών του κόμματος στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως «δεν έχει περιέλθει οτιδήποτε» στην αντίληψή του και πρόσθεσε πως «εμείς είμαστε Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν είμαστε ούτε Αστυνομία, ούτε ανακριτές πολύ περισσότερο δεν είμαστε Εισαγγελία. Υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές» γι’ αυτό σημείωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στο θέμα των τ/κ περιουσιών υπήρχε για αρκετά χρόνια «ένα αλαλούμ» και ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, τις οποίες μελετά το Υπουργείο του, ο Σωκράτης Χάσικος παραδέχθηκε πως «υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν διερευνηθεί ή άλλες που διερευνώνται. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περάσω το μήνυμα ότι άλλη δουλειά από το διερευνά ο Υπουργός των Εσωτερικών δεν κάνει». Οχι, ανέφερε και πρόσθεσε πως «υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, είναι δρομολογημένα και είναι στα πλαίσια της εξουσίας αλλά και της ευθύνης που έχουν ό,τι κρίνεται ότι πρέπει να διερευνηθεί το διερευνούμε».

Είπε ακόμα ότι «ναι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αλλά μία – μία. Την ίδια στιγμή πρέπει να προσπαθούμε να διαφυλάττουμε την εθνική ομοψυχία να είμαστε ενωμένοι. Είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και από πλευράς οικονομίας και από πλευράς Κυπριακού και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι δικαιούνται να κλέβουν και εν ονόματι της εθνικής ομοψυχίας ή του Κυπριακού όπως λένε κάποιοι, να κουκουλώνουμε και να σταματούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα