Αξιοπρεπή λύση για το Διαχειριστικό Σχέδιο Ακάμα ζητούν οι κοινότητες της περιοχής

19:32 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διάλογο με την Κυβέρνηση ξεκινούν οι κοινότητες και ιδιοκτήτες γης της Χερσονήσου του Ακάμα με στόχο την εφαρμογή του Διαχειριστικού Σχεδίου του Ακάμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων και Ιδιοκτητών Γης Ακάμα, αύριο 1η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Χωριό, συνεδρίαση εκπροσώπων των κοινοτήτων με τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη και εκπροσώπους των αρμόδιων Τμημάτων του Υπουργείου Γεωργίας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει

την ευαρέσκεια της για τη σύγκληση συνεδρίασης, αλλά και την ελπίδα ότι σύντομα στα πλαίσια αυτού του διαλόγου θα ληφθούν και οι σωστές αποφάσεις από τη νέα Κυβέρνηση που θα οδηγήσουν μετά από 25 χρόνια σε μία αξιοπρεπή λύση στο θέμα.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι η λύση που προτείνει διασφαλίζει την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας της Χερσονήσου Ακάμα, που είναι και ο βασικός στόχος του Διαχειριστικού Σχεδίου, αλλά και δίκαιη αποζημίωση των ιδιοκτητών γης που επηρεάζονται με την ένταξη των περιουσιών τους εντός των περιοχών Φύση 2000, χωρίς να επιβαρύνεται η οικονομία και ο Κύπριος φορολογούμενος.

Τονίζει παράλληλα ότι οποιαδήποτε λύση για το Διαχειριστικό Σχέδιο που θα προταθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Υπουργική Επιτροπή και δεν θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των Κοινοτήτων και των ιδιοκτητών γης που θα επηρεάζονται από αυτό, είναι καταδικασμένη να αποτύχει με όλες τις αρνητικές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα