Αβέρωφ Νεοφύτου: Καταστροφική η δήλωση Α. Κυπριανού για έξοδο από ευρώ

12:22 22/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δημοσιοποίηση αυτούσιων των δηλώσεων του κ. Άντρου Κυπριανού για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ και την ευρωζώνη, ξεκαθαρίζουν ότι ουδείς διαστρέβλωσε τις θέσεις του.

Με την Κύπρο προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποκλεισμένη από τις αγορές, με αίτημα για βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης, τον Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως έχουμε λεφτά για μόνο ακόμα ένα μήνα, η χρονική στιγμή που το ΑΚΕΛ

εγείρει το θέμα είναι καταστροφική για την οικονομία και διχαστική για την κοινωνία.

Στο εσωτερικό, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Η εμπιστοσύνη τόσο των Κυπρίων όσων και των ξένων στην κυπριακή οικονομία κλονίζεται επικίνδυνα.

Στο εξωτερικό, εξανεμίζει και τα τελευταία δείγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, η οποία κάλεσε την Ευρώπη για βοήθεια. Αντί να προετοιμαζόμαστε για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, το ΑΚΕΛ απειλεί τους Ευρωπαίους ότι θα βγάλει την Κύπρο από την ευρωζώνη. Ποιος πράγματι κινδυνεύει από την απειλή; Η Κύπρος ή η Ευρώπη;

Για να εξυπηρετήσει στενά κομματικά συμφέροντα, το ΑΚΕΛ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία σε ευρωσκεπτικιστές και ευρωλάγνους, όπως τους αποκαλεί ο κ. Κυπριανού.

Το ΑΚΕΛ έπρεπε να αναλογιστεί ότι στην Ελλάδα, δύο αριστερά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία για να αποτρέψουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται η Κύπρος είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο που να την οδηγεί στην έξοδο της από τα οικονομικά δεινά και αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί. Μόνο μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα μπορέσουμε, με συλλογικότητα, να επαναφέρουμε την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα