Αβέρωφ Νεοφύτου και Εσθονός Πρέσβης συζήτησαν τομείς συνεργασίας

15:33 4/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρέσβης της Εσθονίας στην Κύπρο Margus Rava, σε συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Rava είπε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει στον προγραμματισμό της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, προσθέτοντας ότι προσδοκεί σε στενή συνεργασία

κατά τους επόμενους μήνες και έτη.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι “είχαμε μια χρήσιμη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, συζητώντας θέματα ευρωπαϊκού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, τις προοπτικές που διανοίγονται για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας”.

Είπε, επίσης, ότι “η Εσθονία είναι χώρα πρωταθλητής στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπου σχεδόν όλες οι διεργασίες γίνονται δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων”.

“Οι Εσθονοί ψηφίζουν από την καφετέρια, από το γραφείο τους, από το σπίτι τους. Οι Εσθονοί, ενώ πίνουν τον καφέ τους, πληρώνουν τους φόρους τους, συμπληρώνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, μπορούν να πάρουν τη συνταγή από τον γιατρό ηλεκτρονικά, όπου βρίσκονται στην αποθήκευση της μνήμης του κινητού τους τηλεφώνου μεταφέρουν και τον ιατρικό τους φάκελο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι η Εσθονία “είναι μια χώρα που κέρδισε το στοίχημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μια χώρα πρότυπο, αποτελεσματική, παραγωγική, με ένα μικρό αλλά ποιοτικό και ευέλικτο κράτος”.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Εσθονίας “για τη δεδηλωμένη πρόθεση για στήριξη προγραμμάτων συνεργασίας”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι “τους προσεχείς μήνες ο ΔΗΣΥ, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, σε συνεργασία με το ΙCΤ Demo Centre της Εσθονίας, θα πραγματοποιήσουν ημερίδα για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα