Ασκήσεις για αντιμετώπιση επεισοδίων από μαζική καταστροφή

09:22 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Άσκηση για αντιμετώπιση επεισοδίων που δυνατόν να προκαλέσουν μαζική καταστροφή, διοργανώνει στις εννέα το πρωί, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η άσκηση που θα διαρκέσει πάνω από μία ώρα, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στον χώρο των πρώην διυλιστηρίων στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας και στην Κοφίνου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης είχε διοργανώσει πρόσφατα σεμινάριο και οι σημερινές ασκήσεις, θα είναι η πρακτική εξάσκηση στη θεωρητική

κατάρτιση για την αντιμετώπιση επεισοδίων μαζικής καταστροφής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην Κοφίνου το σενάριο θα προνοεί καταστροφικό σεισμό και μεγάλη πυρκαγιά και στη Δεκέλεια το σενάριο θα προνοεί μεγάλη έκρηξη. Στην άσκηση στον χώρο των πετρελαιοδεξαμενών θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες. Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, θα επιχειρούν να σώσουν μεγάλο αριθμό των τραυματιών, έπειτα από μεγάλη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε εγκατάσταση με πετρελαιοειδή, ή υγραέριο, εξ’ αιτίας ατυχήματος».

Για τους σκοπούς της άσκησης στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας «το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα διαθέσει το ειδικό όχημα, το λεγόμενο «commander centre» το οποίο είναι εξοπλισμένο με ασυρμάτους και υπολογιστές που θα επεξεργάζονται τις πληροφορίες που θα λαμβάνονται από τους υπεύθυνους της άσκησης, προκειμένου να δίνονται περαιτέρω οδηγίες και εντολές».

Keywords
Τυχαία Θέματα