Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στη Λεμεσό

07:51 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14.15: Ρουμάνος Πρόεδρος: Την ελπίδα η Κύπρος να καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση

Την ελπίδα η Κύπρος να επιτύχει στην προσπάθεια της για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όπως έκανε πριν από δύο χρόνια και η Ρουμανία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέτσκου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Ο κ. Μπασέτσκου είπε, επίσης, ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να στηρίξει τον ΔΗΣΥ και την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Υποψήφιος που θα παρουσιάσει στον λαό ρεαλιστικές λύσεις για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα κερδίσει και τις εκλογές.

————————————————————————————-

Είδηση 13.53: Ιρλανδός Πρωθυπουργός: Σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία

Την εκτίμηση ότι όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία αλλά και το ποιό είναι το σχέδιο διάσωσης, διατύπωσε σήμερα ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Έντα Κέννι.

Ο Έντα Κέννι ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κυπριακό Μνημόνιο, ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το κυπριακό Μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί ακόμα καθώς εκκρεμούν ακόμα κάποιες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μνημόνιο να υπογραφεί από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

————————————————————————————-

Είδηση 13.32: Μηνύματα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και στήριξης στον Ν. Αναστασιάδη έστειλαν από τη Λεμεσό ευρωπαίοι ηγέτες

Μηνύματα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό στην προσπάθεια που καταβάλλει για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ως επίσης και στήριξης στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές έστειλαν ηγέτες χωρών της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενεί σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός – Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Έντα Κέννι, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέτσκου, οι Πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και Ουγγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και Βίκτορ Ορμπάν αντίστοιχα και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Βελγίου Στίβεν Βανάκερε.

Σε λίγο αναμένεται να φτάσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Φιλανδός Πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες της Συνόδου.

Τους ευρωπαίους ηγέτες καθώς και τα μέλη του Προεδρείου του ΕΛΚ υποδέχεται στην είσοδο του ξενοδοχείου ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον Προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.

——————————————————————–

Είδηση 13.28: Δηλώσεις Α. Σαμαρά: «Ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Μετά την Ελλάδα, και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, σημείωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «είναι σημαντικό μέσα από τις δυσκολίες να είμαστε πιο δυνατοί». Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει». Αυτό είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή του ΕΛΚ στην Κύπρο για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό (της Κύπρου).

Το ΕΛΚ είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο.

————————————————————————————–

Είδηση 12.26: Αρχίζει το μεσημέρι στη Λεμεσό η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ) το οποίο φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ.

Η Σύνοδος αναμένεται ν’ αρχίσει στη μία μετά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Victor Orban, αλλά και οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλοι αρχηγοί κρατών και πολιτικοί αρχηγοί, μέλη του ΕΛΚ.

Σε δήλωσή του στις 8 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης είχε πει πως η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική περίοδο τόσο για την Ε.Ε όσο και για την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον Προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα αναπτύξει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, με έμφαση στην αλληλεγγύη που αναμένουμε από τους εταίρους μας τόσο στο Κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα