Αρχίζει σήμερα το διεθνές συνέδριο-έκθεση East- Meets -West on Innovation and Entrepreneurship

11:02 1/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το διεθνές συνέδριο και έκθεση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας East- Meets -West on Innovation and Entrepreneurship, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου, αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία, με κύριο στόχο να φέρει κοντά την ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και

θα διεξαχθεί μεταξύ 1ης και 4ης Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή εναρκτήρια τελετή των εργασιών του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Γρηγόρης Μαρκίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο και Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, εκ μέρους του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετιγκερ.

Ανάμεσα στους κύριος ομιλητές θα είναι η Κύπρια Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Το συνέδριο στοχεύει συγκεκριμένα στη βελτίωση των δεσμών μεταξύ του ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου, στην αύξηση των επενδύσεων σε έρευνα, καινοτομία και επιχειρησιακή ανάπτυξη, στην ενθάρρυνση της βιομηχανίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιστημόνων να αξιοποιήσουν πλήρως τις διεθνείς πηγές γνώσης και καινοτομίας.

Μεταξύ άλλων θα απασχολήσουν το συνέδριο θέματα όπως οι κλιματικές αλλαγές, η ενέργεια, το περιβάλλον, το νερό, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, οι βιοτεχνολογίες, ο τουρισμός, η ανάπτυξη και οι αερομεταφορές.

Παράλληλα με το συνέδριο θα διεξάγεται έκθεση για παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και ερευνητικών αποτελεσμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από ερευνητικά ινστιτούτα, τη βιομηχανία και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα