Αρχίζει σήμερα η Εβδομάδα Εθελοντισμού

14:21 30/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Επίτιμη Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού ‘Ελση Χριστόφια δήλωσε σήμερα ότι στον τόπο μας μπορούμε να είμαστε περήφανοι τόσο για την έκταση όσο και την ποιότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Σε χαιρετισμό της σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών και την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού για το 2011, την οποία και κήρυξε, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «τα 380 περίπου προγράμματα που λειτουργούν και οι χιλιάδες εθελοντές που τα στελεχώνουν καλύπτουν

σχεδόν όλο το φάσμα των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «δίκαιος έπαινος αξίζει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι με ανιδιοτέλεια, ζήλο και αυταπάρνηση αναλώνονται καθημερινά στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας αλλά και για την προαγωγή της ευημερίας των πολιτών, την ανάπτυξη του πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους».

Πρόσθεσε ότι «το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβουλίου Εθελοντισμού με το αξιόλογο και πολυδιάστατο έργο που επιτελεί έρχεται αρωγός και συμπληρώνει το κοινωνικό κρατικό έργο για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χωρίς ωστόσο να υποκαθιστά το ρόλο και την ευθύνη της κρατικής παρέμβασης».

«Είμαι πολύ ευτυχής γιατί ως Επίτιμη πρόεδρος του ΠΣΣΕ συνεργάζομαι με τη Διοικούσα Επιτροπή και μέσα από τις δομές του μπορώ να συμβάλλω στην προαγωγή του αξιόλογου έργου που επιτελεί και να είμαι συμπαραστάτης και βοηθός στους εθελοντές μας σε παγκύπριο και τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε, εκφράζοντας θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια για το έργο τους το οποίο σηματοδοτεί το ήθος, την ποιότητα και την ανθρωπιά των ανθρώπων του λαού μας, οριοθετεί τη στάθμη του πολιτισμού μας και τους εύχομαι υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν την τόσο σημαντική εθελοντική προσφορά τους.

Καταλήγοντας ευχήθηκε όπως «η Εβδομάδα Εθελοντισμού που αρχίζει σήμερα να εκπληρώσει πλήρως τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της».

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ Σταύρος Ολύμπιος ανακοίνωσε τις διάφορες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Εξάλλου σε Εθνική Διακήρυξη για τον Εθελοντισμό και λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, το ΠΣΣΕ «καλεί το κράτος και τον εθελοντικό τομέα/ΜΚΟ να καταβάλουν πραγματικές προσπάθειες προκειμένου να εφαρμόσουν τους στόχους που έχουν τεθεί για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού όπως καθορίζονται στα σχετικά άρθρα της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ».

Καλεί επίσης το κράτος «σε συνεργασία με το ΠΣΣΕ να διασφαλίσει ένα ευνοϊκό νομικό περιβάλλον για τον εθελοντισμό, να στηρίξει το ΠΣΣΕ στην προσπάθεια του για καταρτισμό στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον εθελοντικό τομέα/ΜΚΟ, να συνεχίσει την οικονομική υποστήριξη του προς τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ για επίτευξη των στόχων τους και να αναθέσει σε όλα τα υπουργεία και τα τμήματά τους που χειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις να προ

Keywords
Τυχαία Θέματα