Απόσυρση πρότασης νόμου για σταύρωμα των κονδυλίων για την Ιατρική Σχολή

15:15 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απόσυρση της πρότασης νόμου, που αφορά στη δέσμευση των κονδυλίων για ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, αποφάσισαν σήμερα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ, οι οποίοι συνυπέγραψαν για το σταύρωμα των κονδυλίων, για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία

της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους χαιρέτισε την απόφαση των βουλευτών του ΔΗΣΥ του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ και εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, γιατί οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας, όπως τους είχαν καθορίσει εδώ και καιρό φαίνεται ότι προχωρούν κανονικά.

Όπως κ. Δημοσθένους είπε ότι αναμένεται πως η Ιατρική Σχολή θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές το 2013, τονίζοντας ότι το Υπουργείο του θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις, που αφορούν στο θέμα της στελέχωσης και των άλλων θεμάτων, για τη λειτουργία της σχολής.

Είπε ακόμα ότι σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα καθοριστούν όλα τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα να υλοποιηθούν στο σύνολο τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης είπε ότι το κόμμα του αποφάσισε απόσυρση της πρότασης, ώστε να μην του αποδοθεί η ευθύνη, για την κωλυσιεργία δημιουργίας της σχολής, στην οποία ο ΔΗΣΥ δεν αντιτίθεται.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ της ίδρυσης της συγκεκριμένης σχολής, προσθέτοντας ότι δημιουργείται το ερώτημα κατά πόσο το κράτος μπορεί να στηρίξει τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, για την δημιουργία της σχολής.

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ δεν πιστεύει ότι θα λειτουργήσει η Ιατρική Σχολή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τον επικοινωνιακό τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί λύσεις, για να μην θυματοποιηθούν οι σαράντα πρώτοι φοιτητές της ιατρικής σχολής.

“Δυστυχώς, όπως οι κυβερνώντες χειρίστηκαν τα πράγματα, μόνο επικοινωνιακά και το τονίζω, η Ιατρική Σχολή φοβάμαι πως δεν θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2013, λόγω των ανακολουθιών της κυβέρνησης Χριστόφια. Κάλεσα τον Υπουργό Παιδείας, σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, να ελέγξουν όλους του διαζευκτικούς τρόπους, που θα έχουν στη διάθεση τους, για μην θυματοποιηθούν οι σαράντα πρώτοι φοιτητές και οι οικογένειες τους μέσα από τις πράξεις και τις παραλήψεις της διακυβέρνησης”, είπε.

Κατέληξε λέγοντας πως το κόμμα του θέλει τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο, ωστόσο σημείωσε πως θέλει βασισμένη σε ποιοτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι βασισμένη σε μια απόφαση πυροτέχνημα του ΑΚΕΛ απλά και μόνο για πει στο λαό ότι “σας έκαμα και μια ιατρική σχολή εκτός από τις άλλες όλες εκρήξεις”.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόσυρση της σχετικής πρότασης νόμου, έστω και αν πρόκειται όπως είπε, για άτακτη υποχώρηση του ΔΗΣΥ και όσων συνυπέγραψαν την συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως είπε το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ΔΗΣΥ, για 15 χιλιάδες ευρώ που χρ

Keywords
Τυχαία Θέματα