Απόψε η πρώτη διακαναλική αναμέτρηση των τριών υποψηφίων για την προεδρία

08:58 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με το φλέγον θέμα της οικονομίας θα καταπιαστεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των τριών διεκδικητών του ύπατου αξιώματος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013.

Η συζήτηση, η οποία θα μεταδίδεται από όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, αρχίζει στις 21:15 και θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 3 της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Για δύο ώρες, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι Πρόεδροι, Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, θα συζητήσουν για την οικονομία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Αντένα, Σίγμα και Μέγα.

Η διαδικασία της συζήτησης, η μεθοδολογία υποβολής ερωτήσεων και ο χρόνος των απαντήσεων, καθορίστηκαν σε σύσκεψη στο ΡΙΚ, των διευθυντών ειδήσεων των καναλιών και εκπροσώπων των υποψηφίων.

Βασικός κανόνας των συζητήσεων είναι ότι η κάθε ερώτηση θα διαρκεί τριάντα δευτερόλεπτα και ο υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά για να απαντήσει. Ο δημοσιογράφος θα έχει δεκαπέντε δευτερόλεπτα για διευκρινιστική ερώτηση και ο υποψήφιος δεκαπέντε δευτερόλεπτα για διευκρινιστική απάντηση.

Θα γίνουν τέσσερις κύκλοι ερωτήσεων, διάρκειας δεκαοκτώ λεπτών ο καθένας, με δύο ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο, και τέσσερις εξάλεπτοι κύκλοι συζητήσεων.

Στις 28 Ιανουαρίου, θα γίνει η δεύτερη διακαναλική συνάντηση των τριών υποψηφίων με θέμα το Κυπριακό και στις 11 Φεβρουαρίου η τρίτη, με θέμα την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα