Απομακρύνουν υπηκόους τους από το Λίβανο αραβικές χώρες μετά το κύμα απαγωγών

12:52 16/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αραβικές χώρες άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το Λίβανο, μετά τις απαγωγές σουνιτών μουσουλμάνων από σιιτική λιβανική φατρία σε αντίποινα για την απαγωγή ενός μέλους της στη Συρία.

Οι απαγωγές εντείνουν τους φόβους ότι η βία στη Συρία επεκτείνεται στο Λίβανο, μια χώρα που είναι επίσης βαθύτατα διχασμένη βάσει φυλετικών και θρησκευτικών γραμμών. Η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν αεροσκάφη στο Λίβανο για να επαναπατριστούν οι υπήκοοί τους, δήλωσαν αξιωματούχοι

στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, πολλοί υπήκοοι ξένων κρατών πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο περιμένοντας τα αεροπλάνα που θα τους μεταφέρουν στις πατρίδες τους. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι στέλνει τουλάχιστον τρία αεροσκάφη στο Λίβανο εντός της ημέρας.

Χθες αργά το βράδυ ένοπλοι άνδρες, μέλη της ισχυρής φατρίας αλ Μόκνταντ, απέκλεισαν την κύρια οδική αρτηρία, η οποία οδηγεί στο αεροδρόμιο και απήγαγαν δεκάδες Σύρους στο Λίβανο σε μια προσπάθεια να επιτύχουν την απελευθέρωση ενός συγγενούς τους, ο οποίος κρατείται στο συριακό έδαφος από αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο εκπρόσωπος της φατρίας, Χάτεμ αλ Μόκνταντ, είπε ότι απήχθηκαν πάνω από 50 Σύροι και ένας Τούρκος στην πρωτεύουσα Βηρυτό και στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα. Ανακοίνωσε ότι οι απαγωγές θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί η απελευθέρωση του συμπατριώτη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα