Αποφασισμένοι Ισραηλινοί – Παλαιστίνιοι για ειρηνευτικές συνομιλίες, λέει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

17:56 8/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε την Κυριακή ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Παρά τις σκληρές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και την πίεση που υπάρχει και στις δύο πλευρές … και οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έχουν παραμείνει σταθεροί στη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες», ανέφερε ο κ. Κέρι μετά από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο

κ. Κέρι σχεδιάζει επίσης συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες πριν τις συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στο Λονδίνο, αργότερα την Κυριακή.

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «συμφωνήσαμε όλοι ότι μια τελική συμφωνία είναι σημαντική για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα