Από τη Δευτέρα τα Ταχυδρομεία θα προμηθεύουν ένσημα υγείας

19:39 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 μπορεί να προμηθεύει τα «ένσημα υγείας» από όλα τα ταχυδρομικά γραφεία, παγκύπρια.

Πρόσθετα αναφέρεται ότι τα «Ένσημα υγείας» θα διατίθενται στις αξίες των 0,50 σεντ, 1, 2 και 5 ευρώ.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο σύστημα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια από την 1η Αυγούστου 2013, για την προμήθεια φαρμάκων και την εκτέλεση αιματολογικών ή ουρολογικών εξετάσεων, θα καταβάλλονται τέλη τα οποία θα προαγοράζονται σε μορφή ενσήμων («ένσημα υγείας»). Τα ένσημα θα επικολλούνται

στις συνταγές και τα παραπεμπτικά, αντίστοιχα, ως ακολούθως:

-Για κάθε αναγραμμένο φάρμακο σε συνταγή τέλος 0,50 σεντ, με μέγιστο τέλος 10 ευρώ ανά συνταγή.

-Για κάθε ζητούμενο στοιχείο σε παραπεμπτικό αιματολογικής ή ουρολογικής εργαστηριακής εξέτασης τέλος 0,50 σεντ, με μέγιστο τέλος 10 ευρώ ανά παραπεμπτικό.
Το κοινό προτρέπεται για διευκόλυνσή του όπως, πριν από την προσέλευση του στα Ταχυδρομικά Γραφεία για προμήθεια των «ενσήμων υγείας», να προϋπολογίζει το απαιτούμενο τέλος εκτέλεσης των συνταγών φαρμάκων και αιματολογικών ή ουρολογικών παραπεμπτικών, έτσι ώστε οι λειτουργοί των θυρίδων εξυπηρέτησης των ταχυδρομικών γραφείων να τους εφοδιάζουν με τους ανάλογους συνδυασμούς αξιών «ενσήμων υγείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα