Από αναμμένο κερί η πυρκαγιά στην Πέγεια εκτιμά η Πυροσβεστική

16:13 7/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε αναμμένο κερί αποδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε κατοικία στην Πέγεια, σύμφωνα με τον Επαρχιακό υπεύθυνο του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου Σπύρου Παπαμιχαήλ.

Τα αίτια της, είπε, συνεχίζουν να διερευνώνται σε συνεργασία με την αστυνομία, ωστόσο προκαταρκτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από αναμμένο κερί το οποίο ήταν πάνω στο τραπεζάκι δίπλα από το κρεβάτι του υπνοδωματίου.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ανέφερε πως τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάφου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες

για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το μήνυμα, είπε, ελήφθη στις 18:30 χθες το απόγευμα και αμέσως ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Με την άφιξη τους στο σπίτι, είπε ο κ. Παπαμιχαήλ, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε σχεδόν πλήρως από συνάδελφο αστυνομικό ο οποίος ήταν υπηρεσία.

Η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνέχισε, «είχε να αντιμετωπίσει όντως πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι εντός του υπνοδωματίου, στο δεύτερο όροφο, υπήρχε αναίσθητη Αγγλίδα, ξαπλωμένη στο πάτωμα ανάσκελα, πολύ πυκνοί καπνοί, και πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Πρόσθεσε ακόμη πως οι πυροσβέστες εισήλθαν στην οικία με αναπνευστικές συσκευές και τυλιχτήρα νερού.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημείωσε ο κ. Παπαμιχαήλ κατέσβησαν πλήρως την πυρκαγιά και διέσωσαν την Αγγλίδα μητέρα που διέμενε στην κατοικία με τα δύο ανήλικα παιδιά της , παρέχοντας της τις πρώτες βοήθειες και χορήγηση οξυγόνου.

Στη συνέχεια η Αγγλίδα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και ακολούθως σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 50% του σώματος της. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή από τους θεράποντες ιατρούς.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ανέφερε πως τα δύο ανήλικα παιδάκια τα οποία ήταν εντός της οικίας, την εγκατέλειψαν από μόνα τους με ασφάλεια και προσέτρεξαν σε γείτονες όπου κάλεσαν βοήθεια.

Τα δύο παιδάκια νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Πάφου για προληπτικούς λόγους.

Ο κ. Παπαμιχαήλ απηύθυνε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να επιτηρούν τα ανήλικα παιδάκια στο σπίτι και όταν έχουν αναμμένα κεριά να τα σβήνουν πριν πάνε για ύπνο.

Επίσης τους κάλεσε να βεβαιώνονται ότι κλείνουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και να υπάρχει πάντοτε προστατευτική σχάρα / γρίλια μπροστά από την εστία του τζακιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα