Απίστευτο: Γιατρός διέκοψε το χειρουργείο για να μιλήσει στο κινητό!

12:17 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την υγεία των ασθενών κορώνα – γράμματα για… να μιλήσουν στο τηλέφωνο φαίνεται πως παίζουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να εγκαταστήσει σύστημα φραγής των κινητών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων!

«Γιατρός χειρουργός σταματούσε το χειρουργείο στη μέση, άφηνε το νυστέρι κι έβγαζε τα γάντια του για να μιλήσει στο τηλέφωνο για προσωπικά θέματα. Τραυματιοφορέας διέκοπτε τη διακομιδή περιστατικού

για να κάνει το ίδιο», αποκάλυψε στην εφημερίδα «Έθνος» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Β. Παπάς.

Προκειμένου να βάλει τέλος στην κατάσταση αυτή, η διοίκηση αποφάσισε να βάλει μέσα στις 18 χειρουργικές αίθουσες σύστημα φραγής στο σήμα των κινητών τηλεφώνων, όμοιο με εκείνο που υπάρχει σε πολλούς κινηματογράφους και θέατρα, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής.

«Διαπιστώσαμε εδώ και καιρό το φαινόμενο, απευθύναμε τις απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό για τον περιορισμό του, αλλά δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Ετσι αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά μέτρα και εγκαταστήσαμε το σύστημα», λέει ο κ. Παπάς.

Η εφαρμογή του μέτρου προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι προσέφυγαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας την απομάκρυνση των ηλεκτρονικών παρεμβολέων σήματος, επικαλούμενοι κοινοτική οδηγία και σύσταση της ΕΕΤΤ, με τις οποίες η εγκατάστασή τους έχει κριθεί ως παράνομη στην Ε.Ε..

Αρχικά, πάντως, η πλευρά των εργαζομένων επικαλέστηκε άλλους λόγους ενάντια στην εγκατάσταση του συστήματος, όπως την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας των χειρουργείων με άλλα τμήματα του νοσοκομείου και με τους τραυματιοφορείς, τα οποία η διοίκηση αντέκρουσε παραπέμποντας στηνενδοεπικοινωνία και στα δύο σταθερά τηλέφωνα που υπάρχουν σε κάθε χειρουργική αίθουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα