Άρπαζαν τάματα από ναούς!

11:36 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κυριολεκτικά στα πράσα έπιασαν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δυο νεαρούς, μέλη σπείρας ιερόσυλων που χτυπούσε ναούς στην Κέρκυρα, τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν κλεμμένα αφιερώματα σε έναν τσιγγάνο! Η σύλληψή τους έριξε φως στη δράση της συμμορίας, που είχε κάνει συνολικά οκτώ διαρρήξεις σε εκκλησίες, περίπτερα και κυλικεία.

Οι δράστες, ένας 26χρονος και ένας 18χρονος, συνελήφθησαν

με τα χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ που είχαν αρπάξει λίγες ώρες νωρίτερα από εκκλησία στην περιοχή της Γαρίτσας, μαζί με έναν ακόμη 19χρονο συνεργό τους ο οποίος αναζητείται. Σε έρευνα που
ακολούθησε, βρέθηκαν στο σπίτι του 26χρονου 13 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 89 πακέτα τσιγάρα, πέντε φωτογραφικές μηχανές, κροτίδες, σπίρτα, αναπτήρες και άλλα αντικείμενα, ένα περιδέραιο με 25 σταυρούς, ένα γυναικείο βραχιόλι, δύο αλυσίδες λαιμού, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με σχήμα κύκνου, ένα κρεμαστό λαιμού στο οποίο απεικονίζεται ο Χριστός και αρκετές συσκευασίες με τρόφιμα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ανέλαβε η Ασφάλεια, οι τρεις Έλληνες είχαν διαρρήξει άλλες δυο εκκλησίες την Πέμπτη και την 1η Νοεμβρίου, από τις οποίες είχαν κλέψει 400 ευρώ και μικρό χρηματικό ποσό αντίστοιχα. Ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου είχαν αρπάξει τσιγάρα και προϊόντα αξίας 10.000 ευρώ από ένα περίπτερο στην πόλη της Κέρκυρας, στις 5 Φεβρουαρίου έκλεψαν χρήματα και προϊόντα αξίας 580 ευρώ από ένα άλλο, ενώ την Πέμπτη διέρρηξαν ένα ακόμη περίπτερο στην περιοχή του Ανεμόμυλου χωρίς να κλέψουν κάτι. Τέλος, στις 5 και 7 Φεβρουαρίου διέρρηξαν δυο φορές το κυλικείο ενός σχολικού συγκροτήματος από το οποίο άρπαξαν προϊόντα, ηλεκτρικές συσκευές και χρήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Σε βάρος των τριών νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές και κατά περίπτωση για κατοχή ναρκωτικών και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η Ασφάλεια εξετάζει τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα