Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Τάσσου, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/12), ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ). Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος με μικρή διαφορά από τον ανθυποψήφιο του, τέως πρόεδρο, Μάριο Καρογιάν.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12%. Ο Μάριος Καρογιάν εξασφάλισε 11.914 ψήφους, ή ποσοστό 48,88%.
Πριν από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Καρογιάν και το επιτελείο υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών,

καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν. Επίσης, ο κ. Καρογιάν είχε ζητήσει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες.
Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν σε σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών και η ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως νέου προέδρου του ΔΗΚΟ έγινε λίγο μετά τις 3 το πρωί.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε ταχθεί εναντίον της υποστήριξης της υποψηφιότητας του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου από το κόμμα. Ωστόσο προεκλογικά είχε δήλωσε ότι αν το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Ο Μάριος Καρογιάν συνεχάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα