Απειλούν με δυναμικά μέτρα οι ποιμνιοτρόφοι

12:42 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να κατεβούν στους δρόμους και να αποκλείσουν το Προεδρικό αποφάσισαν ομόφωνα χθες βράδυ οι ποιμνιοτρόφοι που συνεδρίασαν στη Χοιροκοιτία.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρία, αν μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν τους καταβληθεί το 100% της κεφαλικής επιδότησης, η καταβολή της οποίας καθυστερεί κι αν δεν δοθεί άμεσα οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τις εξωφρενικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, τιμές για αγορά των ζωοτροφών τότε θα αντιδράσουν δυναμικά.

«Οι ποιμνιοτρόφοι δεν έχουν άλλα χρονικά περιθώρια και δεν τους μένει άλλη λύση

από το να βγουν στους δρόμους, σε δυναμικές διεκδικήσεις. Οι Κύπριοι ποιμνιοτρόφοι δεν παράγουν σιτηρά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Αχιλλέας Τριγγίδης, Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ποιμνιοτρόφων.

Έγινε, επίσης, εισήγηση όπως ζητηθεί από κοινού και με άλλες επηρεαζόμενες χώρες, να δίνεται από την ΕΕ μια αντιστάθμιση στην τιμή, ως επιδότηση για να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ανταγωνίζονται τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Ευαγόρας Χρυσάνθου, Πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου, κατήγγειλε δείχνοντας ένα απόκομμα απόδειξης, ότι ο στρατός τροφοδοτείται, όπως ισχυρίστηκε, με εισαγόμενο αρνίσιο κρέας, την ώρα που η τιμή του φρέσκου κυπριακού αρνιού είναι σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα.

Ο βουλευτής Λεμεσού Ευθύμιος Δίπλαρος κατήγγειλε αισχροκέρδεια και φαινόμενα μαύρης αγοράς, από συγκεκριμένους εμπόρους σιτηρών, σε βάρος των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι 24 ώρες πριν την αύξηση της τιμής των σιτηρών, ιδιώτες, άδειασαν το σιλό στη Λεμεσό, φορτώνοντας μέχρι τα μεσάνυχτα 15 φορτηγά των 35 τόνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Δίπλαρου, όταν ο υπάλληλος του σιλό υπέδειξε στους ιδιώτες ότι δεν ήταν δυνατόν να ξεπουλήσει ολόκληρη την ποσότητα των σιτηρών, οι ιδιώτες έμποροι φέρονται να επικοινώνησαν με μέλη της Επιτροπής Σιτηρών, τα οποία, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του βουλευτή του ΔΗΣΥ, έδωσαν εντολή να ανοίξουν τις πύλες των αποθηκών και να επιστρατευθούν εκσκαφείς για τη γρηγορότερη φόρτωση.

Την επόμενη, που οι αποθήκες είχαν αδειάσει, όταν οι κτηνοτρόφοι πήγαιναν να προμηθευτούν σιτηρά, τους υποδείκνυαν να αποταθούν σε συγκεκριμένους ιδιώτες. Ο κ. Δίπλαρος, κλείνοντας, κατήγγειλε ότι η Επιτροπή Σιτηρών έκανε πλάτες κατά την έκφρασή του, σε κάποιους ιδιώτες για να αισχροκερδήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα