ΕΥΡΩΚΟ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για την οικονομία

12:24 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σιγή ιχθύος τηρεί η Κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση του τόπου και συνεχίζει να κρατά την πολιτική ηγεσία και κατ’ επέκταση το λαό στο σκοτάδι, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σε ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι «οι κυβερνώντες αναζητούν εναγωνίως δάνεια, για να καλύψουν επειγόντως δημοσιονομικές ‘τρύπες’ και για να μη φτάσει το κράτος ενώπιον της απειλής της στάσης πληρωμών».

Προστίθεται ότι μπορεί εύκολα να εκτιμηθεί, ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια – Πούτιν τη Δευτέρα το θέμα του νέου ρωσικού δανείου ήταν το πρώτο θέμα, ωστόσο, συμπληρώνεται,

τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αναλώνεται σε πομπώδεις διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση στάσης πληρωμών, αλλά δεν ξεκαθαρίζει πώς θα το πετύχει αυτό ή πώς θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενα δάνεια που λήγουν  το επόμενο διάστημα.

Είναι προφανές, συνεχίζει, ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στην απόσειση των πολιτικών ευθυνών και στην απαλλαγή του πολιτικού κόστους, που θα προκύψουν από την ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης.

Καταλήγει, λέγοντας ότι αυτή η τακτική δεν θα διασώσει την κυπριακή οικονομία, αλλά θα της δώσει τη χαριστική βολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα