Απαραίτητος εταίρος για το ΣτΕ η Τουρκία λέει ο Ζαν Κλοντ Μινιόν

15:39 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY


Επιστρέφοντας από τη διήμερη (13-15 Μαΐου) επίσημη επίσκεψη του στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν χαρακτήρισε, με δηλώσεις του, την Τουρκία ως έναν “απαραίτητο εταίρο, για την προώθηση των στόχων και των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης”.

Δήλωσε, ακόμη, ότι η Τουρκία, με το ισχυρό δημοκρατικό της σύστημα, αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την περιοχή, τις Αραβικές χώρες που, όπως υποστήριξε, βρίσκονται σε μία δημοκρατική μετάβαση και αποτελεί έναν σημαντικό

εταίρο, για την επίλυση των παγωμένων συγκρούσεων, όπως του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Τουρκία, στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξήρε την αποτελεσματική της συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στον τομέα εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία ο κ. Μινιόν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, τον Υπουργό Οικογενειακής Πολιτικής, τον Αναπληρωτή Υπουργός Εξωτερικών και με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα