Tα καταθλιπτικά άτομα διαθέτουν «ελαττωματικό» βιολογικό ρολόι στον εγκέφαλο.

15:33 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα ύπνου αποτελούν πολύ συχνά σύμπτωμα κατάθλιψης και για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί ελέγχουν συχνά αν πίσω από την αϋπνία ή τις υπερβολικές ώρες ύπνου κρύβεται ένα καταθλιπτικό υπόβαθρο. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα καταθλιπτικά άτομα διαθέτουν «ελαττωματικό» βιολογικό ρολόι στον εγκέφαλο.

Αρρυθμία των κιρκαδικών ρυθμών

Οι ασθενείς με μείζονα κατάθλιψη εμφανίζουν… αρρυθμίες στους κιρκαδικούς ρυθμούς τους σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασαν δείγματα ιστού που είχαν ληφθεί μετά θάνατον τόσο από τον εγκέφαλο δωρητών που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα ψυχικής υγείας όσο και από ασθενείς με μείζονα κατάθλιψη. Είδαν ότι η γονιδιακή δραστηριότητα στον εγκέφαλο των ατόμων με κατάθλιψη δεν ακολουθούσε φυσιολογικούς 24ωρους κύκλους.

«Φαίνεται ότι τα άτομα με κατάθλιψη εμφανίζουν διακοπές στον φυσιολογικό κύκλο ύπνου-ξύπνιου» σημείωσε ο Τζουν Λι, καθηγητής Ανθρώπινης Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και επικεφαλής της νέας μελέτης.

Η γονιδιακή δραστηριότητα και ο κύκλος ημέρας-νύχτας

Ο καθένας μας γεννιέται με ένα….

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα