Απαντούν με ψέματα, το σχόλιο ΓΓ ΑΚΕΛ για δηλώσεις ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ επί του ΣγΕ

15:17 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ επέλεξαν να απαντήσουν στις χτεσινές μου δηλώσεις, είτε λέγοντας ψέματα είτε αναμιγνύοντας το ψέμα με την αλήθεια, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις θέσεις των κ. Αναστασιάδη και Λιλλήκα για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Όπως είπε, ούτε ΔΗΣΥ ούτε η

ΕΔΕΚ απάντησαν για το πώς νομίζουν ότι πιθανό αίτημα της Κύπρου για Ένταξη στο Συνεταιρισμό ή/και στο ΝΑΤΟ και το βέβαιο βέτο από μέρους της Τουρκίας για την ένταξη θα εκθέσει την Τουρκία διεθνώς. Χθες, είπε, η Τουρκία ανέκοψε την αίτηση της Κύπρου και του Ισραήλ για ένταξη σε έναν διεθνή οργανισμό και όπως είπε δεν είδε κανέναν να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός.

Διερωτήθηκε σε ποια ακριβώς βάση στηρίζει τη θέση του ο κ. Αναστασιάδης πως μέσα στο ΝΑΤΟ υπάρχει έδαφος για να κτιστούν συμμαχίες που θα δώσουν ώθηση στην επίλυση του Κυπριακού. Υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σε ερώτηση που του υποβλήθηκε αναφορικά με το Κυπριακό, ο οποίος δεν πήρε καμία απολύτως θέση. Αντιθέτως, είπε, σε εκείνη την ίδια αναφορά υπερασπίστηκε το αίτημα της Τουρκίας για ειδική σχέση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

«Είναι τόσο πρόθυμοι οι κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας να προσυπογράψουν τη Συμφωνία που υπογράφουν τα κράτη-μέλη του Συνεταιρισμού σχετικά με το Καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία υπάγεται αποκλειστικά στον έλεγχο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ; Αυτή προβλέπει εγκατάσταση ξένων στρατευμάτων σε έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, αν αυτό κριθεί ότι θα είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Προβλέπει πως τα στρατεύματα δεν θα υπάγονται σε έλεγχο διαβατηρίων ούτε θα χρειάζονται βίζα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι και στα όποια σημεία επιχείρησαν να απαντήσουν ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ, δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ είπε ότι ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη, είναι πυλώνας της ΕΕ, «έμμεσος» όμως. Όπως είπε, τους απαντά σχετικό έγγραφο του State Department για το τι ακριβώς είναι ο Συνεταιρισμός, σύμφωνα με τον οποίο ούτε έμμεσος, ούτε άμεσος ευρωπαϊκός πυλώνας είναι, αλλά μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσθεσε ότι στο Έγγραφο του State Department, αναφέρονται χαρακτηριστικά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Είπε ότι αυτό απαντά στο μεγάλο ψέμα του ΔΗΣΥ, πως ο Συνεταιρισμός «είναι απλώς ένα πρόγραμμα που δεν κάνει ούτε επιχειρήσεις, ούτε ασκήσεις, ούτε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σχετικά με το στρατό». Κάτι τέτοιο είπε απαντά και στη δήλωση του κ. Παπαδάκη ότι δεν έχει καμιά σχέση με στρατιωτικές αποστολές αυτό το πρόγραμμα.

Διερωτήθηκε γιατί ο κ. Αναστασιάδης χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις αποκοπές των κοινωνικών παροχών την ώρα που είναι πρόθυμος αν εκλεγεί να προσφέρει «αδογμάτιστα» εκατομμύρια απομυζημένα από τον κυπριακό λαό για να τα δίνει ως εισφορά στις δαπάνες του ΝΑΤΟ. Έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία παρόλο που ο λαός της βυθίζεται στην ανέχεια, εξακολουθεί να ξοδεύει από 22 μέχρι 28 εκατομμύρια στον Προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυπριακός λαός δεν υποστηρίζει μια τέτοια προσέγγιση και ότι έχει αντλήσει με τον σκληρό τρόπο τα απαραίτητα διδάγματα όχι μόνο από το τι έχει συμβεί σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και από το τι έχει συμβεί και στην Κύπρο, όπως καταγράφεται και στο πόρισμα της Βουλής για τον φάκελο της Κύπρου όπου καταγράφεται ότι το δίδυμο έγκλημα του 1974 σχεδιάστηκε και προωθήθηκε από το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι θέλει να πιστεύει ότι ο κυπριακός λαός έχει μνήμη, δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα