Αποδέσμευση από το μνημόνιο εισηγείται η ΕΔΕΚ

14:37 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει να εξηγηθεί στο λαό πόσες Κυβερνήσεις έχουμε, δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα με αφορμή την επιστολή της Τρόικας για το φυσικό αέριο, την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών και τις επικρίσεις του Υπουργού Εμπορίου ότι δεν ενημερώθηκε για το θέμα.

“Ενώ ο Υπουργός Εμπορίου μέχρι σήμερα ισχυριζόταν ότι στο μνημόνιο δεν έχει συμπεριληφθεί η λέξη `συναπόφαση` με την Τρόικα,

αλλά απλά η λέξη `κοινοποίηση` στην Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών σε απάντησή του προς την Τρόικα, στη συγκεκριμένη επιστολή που έλαβε όπου ζητείται «συναπόφαση» για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, απάντησε θετικά. Τελικά θα πρέπει να εξηγηθεί στο λαό πόσες κυβερνήσεις έχουμε σε αυτό τον τόπο όπου δύο υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης ερμηνεύουν διαφορετικά συμφωνηθέντα, ως οι ίδιοι ισχυρίζονται, σημεία του μνημονίου” αναφέρει ο κ. Βαρνάβα σε γραπτή δήλωση.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι “η ωμή παρέμβαση της Τρόικας για το θέμα των υδρογονανθράκων, προτού μάλιστα υπογραφεί μνημόνιο, αποκαλύπτει σε όλη της την έκταση την κατάργηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι απολύτως σαφές ότι παραμονή μας στο μνημόνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο”.

Αναφέρει ακόμη ότι αποτελεί επείγουσα εθνική αναγκαιότητα η αποδέσμευση από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η άμεση αξιοποίηση του αερίου εντός του 2013, όπως εισηγείται ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας. Ο κ. Βαρνάβα καλεί τους ανθυποψηφίους του Γιώργου Λιλλήκα αντί να απορρίπτουν και να απαξιώνουν την πρόταση “στο βωμό των πρόσκαιρων εκλογικών σκοπιμοτήτων”, να τη μελετήσουν συλλογικά ώστε να διασφαλίσουμε την κρατική μας κυριαρχία και να διαφυλάξουμε τη συνοχή της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας σε συνθήκες ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

“Παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό τα δεσμά του μνημονίου θα οδηγεί σε συνεχές βάθεμα της ύφεσης και σε πολιτική και κρατική υποτέλεια”, αναφέρει ο κ. Βαρνάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα