Απάντηση του Αν. ΓΔ ΥΠΕΣ προς Κ. Κουρτελλάρη για δημοσίευμα του ΚΥΠΕ

16:13 31/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση σε χθεσινή γραπτή δήλωση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΚΥΠΕ Κύπρου Κουρτελλάρη εξέδωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για δημοσίευμα του ΚΥΠΕ στις 5 Δεκεμβρίου 2013, με τίτλο: “ΕΡΑΣ: Ηθικός αυτουργός κρουσμάτων αστυνομικής

βίας ο Σ. Χάσικος».

Ο κ. Νικολαϊδης αναφέρει, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι “η αποστολή σχετικής επιστολής από τον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Δ.Σ. του ΚΥΠΕ εμπίπτει στα πλαίσια της έννομης τάξης και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ‘ποδηγέτηση του Τύπου’, όπως αυθαίρετα ισχυρίζεται ο κ. Κουρτελλάρης”.

Ο Αν. Γ.Δ. του ΥΠΕΣ εμμένει στη θέση πως “το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο στρέφεται κατά του προσώπου του Υπουργού Εσωτερικών, συνιστά λίβελλο και όχι κριτική με την πολιτική ή δημοσιογραφική έννοια του όρου και ότι κακώς το δημοσίευσε το ΚΥΠΕ”, προσθέτοντας πως η αναδημοσίευση του “συγκεκριμένου δυσφημιστικού σχολίου”, δεν απαλλάσσει το Πρακτορείο από την ευθύνη.

Ο κ. Νικολαϊδης αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Δ.Σ. του ΚΥΠΕ προς τον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, ημερ. 11 Δεκεμβρίου2013, στην οποίαν αναφερόταν ότι το Δ.Σ. του Πρακτορείου “έχει ήδη ζητήσει από το Νομικό Σύμβουλο του ΚΥΠΕ νομική γνωμάτευση επί του περιεχομένου του εν λόγω δημοσιεύματος”, και συμπληρώνει: “Προκαλώ τον κ. Κουρτελλάρη να δώσει στη δημοσιότητα και τις δύο γνωματεύσεις του Νομικού Συμβούλου του ΚΥΠΕ επί του θέματος, όπως και την όποια απάντηση του Δ.Σ. του ΚΥΠΕ προς το Νομικό Σύμβουλο του Πρακτορείου. Κάτι που παρέλειψε να πράξει στη δημόσια δήλωσή του εναντίον μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα