Απάντηση στον Υπ. Συγκοινωνιών θα δώσει αύριο ο ΟΣΕΛ

00:06 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών δεσμεύτηκαν απόψε, ενώπιον του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιου Φλουρέντζου, ότι αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασίσουν επί των προτάσεων, που έχει υποβάλει το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Ο Υπουργός είχε απόψε συνάντηση με εκπροσώπους

της εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) κατά την οποία συζήτησαν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μη καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου στους οδηγούς λεωφορείων.

Ο κ. Φλουρέντζου ζήτησε από τις εταιρείες – οι οποίες δεσμεύτηκαν – όπως αύριο το πρωί αποφασίσουν επί των προτάσεων, που έχει κάνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Ζήτησε, επίσης, όπως αύριο αποφασίσουν και κατά πόσο θα άρουν τα απεργιακά μέτρα.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως το Υπουργείο του έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις στην εταιρεία, για αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, νοουμένου ότι και αυτοί θα ανταποκριθούν και θα δώσουν αύριο νωρίς το πρωί την κατάσταση εσόδων και εξόδων, για το 2010 και το 2011, ούτως ώστε να γνωρίζει το Υπουργείο γιατί υπάρχει το πρόβλημα ρευστότητας.

«Θα συνέλθει νωρίς το πρωί και η ομάδα η οποία χειρίζεται τον έλεγχο των λογαριασμών τους οποίους θα υποβάλουν. Αφού δοθεί η κατάσταση εσόδων-εξόδων, τότε θα προχωρήσουμε στη διαδικασία, για αλλαγή του τρόπου πληρωμής των εταιρειών, δηλαδή αντί σε τριμηνιαία βάση θα γίνει σε μηνιαία βάση και για το 2010 αντί να αποδοθεί το 80% θα προχωρήσουμε σε απόδοση του 100%», είπε.

Όπως πρόσθεσε έχει ζητήσει από τον ΟΣΕΛ και θα το ζητήσει και από τις υπόλοιπες εταιρείες όπως προχωρήσουν σε άμεση ετοιμασία των λογαριασμών τους για το 2011, για να υποβληθούν τέλος του Φεβρουαρίου – νωρίτερα δηλαδή από αυτό που προνοεί η σύμβαση- ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξεκαθαρίσει και το 2011, για να μπορέσει να αυξηθεί η ρευστότητα των εταιρειών.

Ανέφερε πως η εταιρεία δεν ήθελε αρχικά να δώσει τις καταστάσεις εσόδων και εξόδων, λέγοντας πως ο λόγος που δεν ήθελε να το πράξει – κατά την άποψη του – δεν ευσταθεί, αφού η εταιρεία επικαλέστηκε διαρροές.

«Εχουμε διαβεβαιώσει», είπε, «ότι δεν τίθεται θέμα διαρροών, απλώς το Υπουργείο θέλει να γνωρίζει πώς έχουν δαπανηθεί τα έσοδα των εταιρειών, είτε αυτά προήρχοντο από τις κυβερνητικές συνεισφορές, είτε από τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων».

Σε ερώτηση εάν έχει ενδείξεις το Υπουργείο Συγκοινωνιών ότι κάποιο μεγάλο ποσό χρημάτων, το οποίο έχουν πάρει οι εταιρείες, έχει κατατεθεί υπό μορφή γραμματίου σε τράπεζες, ο κ. Φλουρέτζου είπε: «Δεν θα ήθελα να πω οτιδήποτε σε σχέση με αυτό το θέμα, αφού αύριο θα έχουμε την κατάσταση πληρωμών εσόδων εξόδων και από εκεί θα διαφανεί ποια είναι η οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων εταιρειών. Εχουμε πει ότι θα ακολουθηθεί μια μεθοδολογία, η οποία να οδηγεί σε λύση των προβλημάτων».

Σημείωσε πως η απόφαση του Υπουργείου είναι να παραμείνει στη σύμβαση, προσθέτοντας πως στηρίζει τη σύμβαση, γιατί θεωρεί ότι είναι ένα πάρα πο

Keywords
συγκοινωνιες, δωσει, εταιρεία, τραπεζες, λύση, απεργιες αυριο, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, μειωση μισθων, το θεμα, θεμα, γινει, δυνατοτητα, δηλωσεις, δοθει, ειπε, υπαρχει, εταιρεία, ευθυμιου, λύση, μορφη, ομαδα, προβληματα, πρωι, υπουργειο, πωληση
Τυχαία Θέματα