Απάντηση Γ. Προκοπίου στην Ένωση Δήμων

17:44 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανοχή στην ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από οποιοδήποτε και αν προέρχεται δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από κανένα, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Γεώργιος Προκοπίου.

Ο κ. Προκοπίου, ο οποίος απαντά σε χθεσινή ανακοίνωση Τύπου της Ένωσης Δήμων, αναφέρει ότι στα πλαίσια των καθηκόντων του ως Βουλευτής, για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυνε ερώτηση σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς για την απόφαση η οποία προβλέπει ότι για υπηρεσιακά ταξίδια

κανείς πλέον δεν ταξιδεύει σε θέσεις business class, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν η σχετική απόφαση εφαρμόζεται ανεξαίρετα από όλους τους Κύπριους αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό.

«Αφορμή για τη σχετική ερώτηση αποτέλεσε πρόσφατο υπηρεσιακό μου ταξίδι για εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου και παρατήρησα ότι εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων οι οποίοι συμμετείχαν σε υπηρεσιακή αποστολή στο εξωτερικό ταξίδευαν σε θέσεις business class, σε αντίθεση με τους Βουλευτές και άλλους αξιωματούχους οι οποίοι ταξίδευαν σε οικονομικές θέσεις. Παράλληλα, επίσης, είχα και πληροφόρηση ότι και Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών, συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε θέσεις business class και όχι σε οικονομικές», προσθέτει.

Ο κ. Προκοπίου διερωτάται γιατί έχει ενοχληθεί η Ένωση Δήμων για τη συγκεκριμένη ερώτηση που υπέβαλε σε όλους τους Υπουργούς και όχι καταγγελία.

«Το εάν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική να ταξιδεύουν σε business class όσοι επιλέγονται να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Περιφερειών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων, αναμένω να το πληροφορηθώ επίσημα από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, ή και των άλλων αρμόδιων Υπουργών που εποπτεύουν Ημικρατικούς Οργανισμούς. Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν λαϊκισμού, απαξιώ να τη σχολιάσω, παρά μόνο τούτο θα πω, ότι ο βίος και η πολιτεία του καθενός μας βρίσκεται στην κρίση των συμπατριωτών μας. Πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος μας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα